Hoppa till huvudinnehållet

Oväntade vändningen: Aronsson Elfman redo för slalompremiären – trots allt

Publicerad:
Hanna Aronsson Elfman kommer att köra slalompremiären i finska Levi trots höstens skadebekymmer.
Hanna Aronsson Elfman kommer att köra slalompremiären i finska Levi trots höstens skadebekymmer. Foto: MAXIM THORE

Hon meddelade tidigare att hon skulle missa världscuppremiären i slalom på grund av en skada.

Nu har Hanna Aronsson Elfman fått tummen upp från läkaren – och kan, trots allt, komma till start.

– Åkningen kändes bättre än väntat med tanke på den rehabperiod jag kommer ifrån, säger hon.

20-åringen har haft problem med en fotskada och såg inte framför sig ett deltagande i slalompremiären i finländska Levi på lördag. Men efter ett nytt besked från läkaren, ett positivt sådant, är hon nu redo. Under torsdagen anslöt hon till landslaget och genomförde en träning som kändes bättre än väntat.

"Jag fick inte ont i foten och därför har jag heller inget att förlora på att starta i Levi. Förberedelserna har inte varit som för övriga tjejer som står på startlinjen, så det blir lite av en mental träning att åka dit med inställningen att jag inte har något att förlora. Det är helt enkelt superkul att vara tillbaka och jag älskar att åka skidor", säger hon i ett pressmeddelande.

20-åringen hade en stark säsong i fjol med en tiondeplats på VM och flera topp tio-placeringar i världscupen. Hon vann också dubbla guld på junior-VM.

– Målet förra säsongen var ju att ta mig in på topp 30 i både storslalom och slalom. I storslalomen gick det inte så bra, men slalomen gick ju verkligen över förväntan, sade hon tidigare apropå sitt fjolår.

Smittande glädje

Då slutade hon 9:a och 11:a just i Levi – återstår att se vilken nivå Aronsson Elfman nu kan nå upp till efter att knappt stått på skidor på 1,5 månad.

– Det viktiga är att Hanna rehabat som hon ska och inte forcerar in i någonting. Det här är säsongsstart och vad som helst kan hända, och säsongen är lång, säger tekniktränaren Charlie Laband till förbundets sajt och fortsätter:

– Den glädje Hanna visade upp för att återigen vara på skidor är smittande och när vi insåg att hon faktiskt kan ansluta till truppen gladde det oss alla stort

Hanna Aronsson Elfman

Född: 29 december 2002 i Karlstad.

Klubb: Kils SLK.

Främsta resultat i världscupen: Fyra i Sestrieres slalom i december.

Främsta meriter: JVM-guld i storslalom och slalom i S:t Anton 2023, JVM-guld i storslalom i Bansko 2021.

Övrigt: Debuterade i världscupen i Kranjska Gora den 15–16 februari 2020. 10:a i VM-slalomen 2023. Deltog i OS 2022. Med i laget som kom på 13:e plats, körde ur i storslalomens andra åk.

Artikeltaggar

Alpina världscupenAlpintBanskoHanna Aronsson ElfmanKils slalomklubbLeviSkidorSlalom

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.