Hoppa till huvudinnehållet

GRÅTT: Efter snösmockan och blixthalkan – så blir vädret i veckan

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
Snö, snö, snö – i början av veckan föll stora mängder snö över länet, och nu följs det upp av grågrågrått väder.
Snö, snö, snö – i början av veckan föll stora mängder snö över länet, och nu följs det upp av grågrågrått väder. Foto: Tommy Andersson

Efter en vecka som dominerats av ymnigt snöfall, bitande nordanvind och en sol som lyst med sin frånvaro – och det ser inte så himla ljust ut under kommande vecka heller.

”Kanske någon reva i molntäcket” – för den solsugne värmlänningen är det bara att dra ner persiennerna och gotta ner sig under täcket igen för något mycket ljus lär vi inte få den kommande veckan.

– Utsikten för veckan är att vi fortsatt får räkna med det ganska gråa molntäcket, det hänger fortsatt kvar, säger Linus Karlsson, meteorolog vid SMHI.

Måndag och tisdag, säger han, lär bli förhållandevis blöta också, om än inte som samma dagar den här veckan.

– Det är fortsatt också tidvis regn som ligger över området. Det ser inte ut att vara några större mängder men under tisdagen kan det komma någon lite kraftigare skur. Det kan bli en ganska blöt start på veckan.

I de norra delarna av länet lär det också bli relativt kallt och då formar sig nederbörden därefter.

– När det gäller Torsby och norrut kan det bli lite mer varierande mellan snö och regn, säger Linus Karlsson.

Det gråa molntäcket, eller november som det också kan kallas, ligger sedan kvar och i slutet av vardagsveckan verkar ett nytt lågtrycksområde vara på väg in.

– Det har med sig tillhörande nederbörd över torsdag och fredag, men det är lite osäkert hur det kommer se ut i och med att vi är långt fram i prognosen.

Så den som vill ha sol får helt enkelt bida sin tid?

– Ja, soldyrkare får söka sin lycka någon annanstans. Det kan bli någon reva i molntäcket men ”ganska så grått” är en bra sammanfattning av läget för veckan framåt, säger Linus Karlsson.


Artikeltaggar

Linus KarlssonNederbördRegnSMHISnöTorsbyVäder

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.