Hoppa till huvudinnehållet

Därför anställer Mcdonalds aldrig chefer utifrån: ”Alla har börjat på golvet”

Publicerad:
Enligt regionchef Fredrik Manneby har bilden av Mcdonalds som arbetsplats förändrats de senaste åren.
Enligt regionchef Fredrik Manneby har bilden av Mcdonalds som arbetsplats förändrats de senaste åren. Foto: HP Skoglund

Synen på Mcdonalds som arbetsplats har förändrats de senaste åren. Enligt regionchef Fredrik Manneby ser många anställda på företaget inte bara ett extrajobb i väntan på studier eller andra arbeten.

Med sina 400 anställda i Värmland tillhör de en av länets största arbetsgivare inom restaurangbranschen. VF har pratat med anställda inom Mcdonalds som befinner sig på olika stadier av karriärstegen.

I Värmland är medarbetarna allt ifrån 15 till 64 år och 57 procent av de anställda är män.

Bilden av Mcdonalds som en tillfällig arbetsplats för unga är stereotyp och föråldrad, enligt Fredrik Manneby. Visst är hamburgerjättens restauranger fortfarande en plats där många ser en chans att tjäna extrapengar eller ta ett första steg ut i arbetslivet, men regionchefen säger att det är ett helt spektrum av människor som söker tjänst hos företaget.

– Vi har en väldig bredd: en del jobbar innan de ska plugga, en del arbetar innan de tar andra yrkesvägar, ytterligare några extraknäcker medan de pluggar och sedan har vi dem som väljer att stanna och göra karriär hos oss, säger Fredrik Manneby.

Antalet anställda som vill klättra inom organisationen är så pass stort att Mcdonalds aldrig rekryterar utifrån när en chefsposition ska tillsättas.

– Det finns så många duktiga medarbetare hos oss redan. Alla våra chefer har någon gång börjat på golvet. Det faktum att vi aldrig behöver ta in någon utifrån tycker jag visar att vi verkligen har blivit ett alternativ att räkna med, säger Fredrik Manneby och fortsätter:

– Att folk vill fortsätta med nya arbetsuppgifter inom organisationen är också ett högt betyg.

Alla våra chefer har någon gång börjat på golvet.
Fredrik Manneby
Astrit Ala, Mohammed Kasem, Elise Kierkegaard Thudin och Fredrik Manneby har alla nått olika högt på Mcdonalds karriärstege.
Astrit Ala, Mohammed Kasem, Elise Kierkegaard Thudin och Fredrik Manneby har alla nått olika högt på Mcdonalds karriärstege. Foto: HP Skoglund

Bra på cv:t

För dem som väljer en annan yrkesbana betyder det mycket att kunna skriva in Mcdonalds på cv:t.

– Det finns en rapport som berättar att sjuttio procent av arbetsgivarna ser positivt på om personen har varit hos oss innan. Även om inte alla blir kvar på Mcdonalds är det en språngbräda för den som vill göra karriär på andra företag, säger Fredrik Manneby.

Varför tror du att många väljer att stanna och avancera hos er?

– När det gäller det arbetsmiljömässiga har vi en familjär anda. Dessutom tror jag att vi gör det enkelt för den anställda genom att ha tydliga ramar de kan förhålla sig till. De vet vad som krävs för att bli skiftledare, säger Fredrik Manneby.

LÄS OCKSÅ:

Läs också

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareKarriärMcDonaldsRekryteringRestaurangerUnga i karriären

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.