Hoppa till huvudinnehållet

Skoghalls succéstart fortsätter – vann derbyt: ”Kan vinna alla matcher”

Publicerad:
Reporter Oliver Thyberg
Oliver Thyberg
Oliver.Thyberg@nwt.se
Clara Svahn utmärkte sig som tvåmålsskytt när Skoghall säkrade tre nya pinnar i Värmlandsderbyt under fredagen.
Clara Svahn utmärkte sig som tvåmålsskytt när Skoghall säkrade tre nya pinnar i Värmlandsderbyt under fredagen. Foto: Oliver Thyberg

Skoghalls damlag är i en svårslagen form med sex segrar på sju matcher, och i fredagens bortaderby mot allsvenska nykomlingarna GS 86 fortsatte de att visa sin styrka – främst i sista perioden.

– Ett derby är alltid ett derby. Det är mycket känslor före, under och efteråt. Det blir alltid speciellt. Det är svårt att spela, man vill ju vinna och man vill vara bäst i Värmland i serien, konstaterar Skoghalls Carolina Karlsson.

207 åskådare, vilket är precis vad man kan få in i Forshaga Sporthall, fick se gästerna vinna med 7–4 och Carolinas kedja göra fem av målen.

– Vi har fått en fin start, det är bara att trumma på och slita lika hårt. Målen kommer inte gratis.

Hög press

De inledande två perioderna gav dock inte så värst många antydningar om en förestående Skoghallsseger.

– De pressar ganska högt, de är ett snabbt och konditionsstarkt lag, vi får problem och får lite ytor att spela på. De gör det väldigt bra faktiskt. Vi skapar inte så jättemycket och de får gå upp till 3–3.

Men själv skapade Karlsson tillräckligt när hon tog hand om en spelvändning och osjälviskt spelade snett inåt bakåt till en helt fristående Clara Svahn.

Ett mål som också gav lite arbetsro och effekt i tredje akten.

– Vi får ordning på det spelet som vi vill att vi ska spela. Vi går ut mer aggressivt och stänger deras kant som de vill spela upp på. Det var en bra match mellan två bra lag, summerar hon.

Allsvenska nykomlingarna GS 86 höll länge jämna steg med serieledarna Skoghall. Maritha Lidén stod för ett av hemmalagets höjdpunkter.
Allsvenska nykomlingarna GS 86 höll länge jämna steg med serieledarna Skoghall. Maritha Lidén stod för ett av hemmalagets höjdpunkter. Foto: Oliver Thyberg

De flesta av målen i den här matchen kom efter snabba vändningar eller misstag och det gällde åt båda hållen. De långa anfallen gav inte så mycket – mer än tillfällen för motståndarna.

– För omständligt. Vi bjuder dem på ett antal mål, men GS borde vara högre upp i tabellen med alla chanser som de skapar. Det är ett riktigt bra lag. De hade oss på tråden hela matchen, berömmer Skoghallstränaren Claes Nordsäter.

Jämna steg

Allsvenska nykomlingarna GS 86 matade in bollar bakom serieledarnas backlinje, till höger, vänster och centralt, men fick inte in mer än en boll i den sista perioden.

GS 86 lär sig varje vecka och börjar utvecklas till ett starkt allsvenskt lag, menar tränaren Henrik Flognman.
GS 86 lär sig varje vecka och börjar utvecklas till ett starkt allsvenskt lag, menar tränaren Henrik Flognman. Foto: Oliver Thyberg

– Vi tycker att vi gör en bra första period, jag tycker nästan att oavgjort hade varit rättvist. Andra perioden vinner vi också. Vi går ner oss och vi blir kanske lite slitna i tredje. När det stod 4–5 så kändes det som att det fanns chans att ta några poäng. Vi behöver sätta chanserna, säger GS-coachen Henrik Flognman.

Alldeles oavsett det så har i alla fall laget tagit ett stort steg i rätt riktning.

– Vi lär oss varje vecka och vi börjar på att bli ett bra allsvenskt lag. Vi har fått mer tålamod och blivit mer noggranna. Det är nu våra absolut viktigaste matcher kommer. Presterar vi på denna nivå så har vi alla möjligheter.

Beröm utgår till forwardspringaren Moa Strandberg som checkade av sin allsvenska debut under fredagen.

”Kan vinna alla matcher”

Skoghall har gått som på räls i säsongsinledningen, och att målet är att nå SSL hymlas det inte om.

– Vi har en bred trupp med många rutinerade spelare som är vana med pressen. Vi har skapat en bra harmoni, menar Skoghallstränaren.

En harmoni som också gett ett självförtroende.

Skoghall fin säsongsinledning och siktar högt på att nå SSL. Från vänster: Frida Swahn, Carolina Karlsson och Adina Alfredsson. Arkivbild.
Skoghall fin säsongsinledning och siktar högt på att nå SSL. Från vänster: Frida Swahn, Carolina Karlsson och Adina Alfredsson. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

– Det känns som att vi tror på det vi gör, att vi känner att vi kan vinna alla matcher.

Det inbegriper naturligtvis en stor del av de framtida dessutom. Sju matcher och sex vinster har ju satt lite av standarden.

– Alla matcher är viktiga framöver. Vi kommer att fortsätta kämpa. Serien är lång, men vi hoppas att vi kan dra det längsta strået i kvalet sedan.

Beröm kvitteras ut kollektivt, men främst till Skoghalls uppträdande på egen planhalva, där hela laget gjorde det bra framför comebackande målvakten Isabell Lidbrand.

Mål, GS 86: Moa Strandberg 2, Elin Gullberg och Maritha Lidén.

Mål, Skoghall: Frida Swahn 2, Clara Svahn 2, Nora Pettersson, Alice Stefansson och Charlie Lundström.

Artikeltaggar

Carolina KarlssonClara SvahnForshaga SporthallGS 86 AIFHenrik FlognmanInnebandyMaritha LidénNora PetterssonSkoghallVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.