Hoppa till huvudinnehållet

Förlust för Grums hemma mot Skälby

Publicerad:
Grums IBK förlorade mot Skälby IBK
Grums IBK förlorade mot Skälby IBK

Grums förlorade mötet med Skälby hemma med 3-4 (1-1, 0-1, 2-2) i division 1 Region Svealand dam i innebandy på lördagen. Skälby avgjorde efter 58.08.

– En otroligt tätt och tuff match där vi verkligen hade chans att gå segrande ur striden, men Skälby ligger inne med ett otroligt flyt och därtill ett mycket bra lag, så vi ska var mycket nöjda över vår prestation och jobba vidare på den, kommenterade Grums tränare Morgan Persson.

Nellie Lilja slog till 18.08 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Första perioden var jämn. Skälby inledde bäst och tog ledningen genom Sofia Rönnings efter 5.16, men Grums kvitterade genom Alicia Frankert efter 15.14. Efter 3.32 i andra perioden nätade Sofia Rönnings ännu en gång, framspelad av Elin Stillman och gav Skälby ledningen. 9.58 in i tredje perioden slog Amanda Josefsson till på pass av Alicia Frankert och kvitterade för Grums.

Efter 11.18 slog Alicia Frankert till återigen och gav Grums ledningen.

16.09 in i perioden nätade Skälbys Nellie Lilja på pass av Natalie Uppling och kvitterade för Skälby.

Skälby avgjorde matchen med 1.52 kvar att spela på nytt genom Nellie Lilja.

Alicia Frankert gjorde två mål för Grums och ett målgivande pass.

Grums har två vinster och tre förluster och 18–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skälby har fem vinster och 33–17 i målskillnad. Det här var Grums andra uddamålsförlust den här säsongen.

I tabellen innebär det här att Grums nu ligger på sjunde plats. Skälby leder serien.

I nästa match möter Grums Kumla IBK borta på lördag 11 november 16.00.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandGrums IBKGrums SporthallInnebandySkälby IBK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.