Hoppa till huvudinnehållet

1–0 blev 1–4 på under sex minuter: ”Föll ihop som ett korthus”

Publicerad:
Thomas Engman är Forshagas huvudcoach.
Thomas Engman är Forshagas huvudcoach. Foto: William Freidlitz

Sent i tredje perioden tappade Forshaga 1–0 till 1–4-förlust hemma mot serieledaren Mariestad.

– Jag är jävligt besviken över avslutningen, säger Forshagas huvudtränare Thomas Engman.

Forshaga IF hade fyra raka segrar i hockeyettan västra inför lördagskvällens hemmamöte med serieledaren Mariestad Bois. Ett Mariestad som FIF bortaföll mot i premiären, men hemma i Ängevi ishall var det 1–0 till Forshaga en bra bit in i tredje perioden efter ett powerplaymål från Jonathan Ström i slutet på den första.

Efter 53.12 kom gästernas 1–1-kvittering från Simon Ericsson och 58.55 gjorde Simon Svensson 4–1 till Mariestad i tom målbur i vad som alltså blev ett blytungt nederlag för Forshaga.

– Vi spelade bra hockey fram till typ 14:e minuten i tredje perioden. Vi hade försvarat oss bra och spelat bra anfallshockey och hade 1–0-ledning. Sedan fick Mariestad 1–1 och vi föll ihop som ett korthus egentligen, säger Forshagas huvudcoach Thomas Engman och försöker förklara vad som hände:

– Det är svårt att förklara men känslan var att vi blev lite paralyserade och slutade spela så som vi gjorde egentligen hela matchen fram till 1–1. De sista sex minuterna slutade vi jobba i skottlinjen, vi åkte inte skridskor och så. Det var för slappt.

– Vi tog timeout men fick ingen effekt. Jag är jävligt besviken över avslutningen på tredje perioden. Fram till dess hade vi stora chanser att ta helst tre poäng men även ta med oss poäng så att säga.

”Bara att ta nya tag”

Engman fortsätter:

– Mariestad är ett jättebra lag men vi hade bra kontroll på dem. Vår gameplan fungerade jävligt bra fram till 1–1. Att släppa in 1–1 mot serieledaren ska man också kunna göra, men sedan får det liksom inte bli tre mål till. Det är inte okej och jag är ruggigt besviken. Men det är bara att ta nya tag på måndag och köra igen.

Mål, Forshaga: Jonathan Ström.

Artikeltaggar

Forshaga IF IshockeyIshockeyJonathan StrömMariestad Bois HCSimon EricssonSimon SvenssonThomas EngmanÄngevi ishall

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.