Hoppa till huvudinnehållet

Linnea hjälper studenter att landa jobb: ”Behöver inte söka dig till storstäderna”

Publicerad:
Reporter Isabelle Karlsson
Isabelle Karlsson
isabelle.karlsson@vf.se
Linnea Nilsson, VD för Apecs studentkonsulter, vill öppna dörren in till arbetslivet för fler studenter.
Linnea Nilsson, VD för Apecs studentkonsulter, vill öppna dörren in till arbetslivet för fler studenter. Foto: Privat

Sluta vänta på praktik och examen för att börja jobba.

Det uppmanar civilingenjörsstudenten Linnea Nilsson, från Apecs studentkonsulter, nu studenter om.

– Det finns extremt fina jobbmöjligheter i Värmland, säger hon.

Studenter vid Karlstads universitet behöver inte vänta för att börja jobba.

Det vill i alla fall Apecs studentkonsulter tro som arbetar för att fler ska få komma ut på arbetsmarknaden i Värmland – redan innan avslutade studier.

– En möjlighet som många studenter inte ens vet finns, säger VD:n Linnea Nilsson som styr arbetet i det studentdrivna företaget.

”Stanna i Värmland”

På Apecs kontor, som ligger i Innovation park intill universitetet, jobbar en handfull studenter med att matcha ihop studenter med en passande arbetsgivare.

– Man kan förklara det som att vi har en bank av studenter som har anmält sig redo att jobba vid sidan av studierna, säger Linnea Nilsson.

– En möjlighet för arbetsgivare, men också för studenter.

Det som gör konsultföretaget extra värdefullt, enligt konsulten själv, är att jobben som erbjuds dessutom har koppling till de olika utbildningarna vid universitetet.

Apecs studentkonsulter är ett studendrivet konsultföretag som vill främja kompetensförsörjningen i Värmland.
Apecs studentkonsulter är ett studendrivet konsultföretag som vill främja kompetensförsörjningen i Värmland. Foto: Privat

– När vi väl har fått in ansökan är vårt uppdrag att hitta ett extrajobb som passar det som studenten pluggar. Det är målet, men sedan är det såklart så att det kanske inte finns lika mycket att erbjuda för exempelvis lärar- och sjuksköterskestudenter.

Att samtliga arbetsgivare befinner sig innanför länsgränserna är en del av affärsidén att få kompetensen att stanna i Karlstad och Värmland.

– Man behöver inte söka sig till Stockholm eller Göteborg för att lyckas, man kan stanna här, säger Linnea Nilsson.

Varför anser ni att det är viktigt?

– Vi märker att företag är i behov av studenter, och samtidigt ser vi att få känner till att vi finns. Genom att synas kan vi visa att det finns extremt fina jobbmöjligheter här i Värmland, och att en ökad kompetensförsörjning skulle vara positivt för både studenter och företag som befinner sig här.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsgivareGöteborgKarlstadKarlstads universitetLinnéa NilssonSkola och utbildningStudentenStudenterVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.