Hoppa till huvudinnehållet

Anrik leksaksbutik slår igen: ”Tyvärr blev den bistra verkligheten något annat”

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Det är flera års vikande försäljning som ligger till grund för att Kiki Engström på Wanjas leksaker på onsdagen meddelade att det inte går längre.
Det är flera års vikande försäljning som ligger till grund för att Kiki Engström på Wanjas leksaker på onsdagen meddelade att det inte går längre. Foto: Daniel Olausson

Hon hoppades att butiken skulle få ett lyft i och med lokalflytten.

Men på onsdagen begärdes Wanjas leksaker AB i konkurs.

– Tyvärr blev den bistra verkligheten något annat, skriver Kiki Engström på Facebook.

Knappt två månader efter flytten tog det alltså stopp. Kiki Engström berättar själv om hur det är vikande försäljning under flera års tid som försatt både henne och butiken i en till sist oundviklig utväg.

– Som den optimist jag är, trodde jag på några år till, särskilt nu i höst, i och med flytten till mindre lokal. Tyvärr blev den bistra verkligheten något annat. Flera års minskad försäljning på grund av olika orsaker, blev en nedåtgående spiral, och nu är konkursen ett faktum, skriver hon.

– Det är beklagligt att Wanjas gick detta öde till mötes, och att ytterligare en butik försvinner från Hagfors centrum.

Kiki Engström tog över butiken efter makarna Conny och Maj-Britt Andersson i september 2012.
Kiki Engström tog över butiken efter makarna Conny och Maj-Britt Andersson i september 2012. Foto: Thony Liljemark / Arkiv

Det är en ren institution som går i graven. Wanjas leksaker AB registrerades visserligen i september 1988, men leksaksbutiken har funnits i bra många år innan dess också med anor som sträcker sig ända bak till 1937.

Kiki Engström tog över butiken från Britt-Marie och Conny Andersson i september 2012 och då hade makarna drivit butiken i det rosa huset sedan 1983.

Tidigare i höst flyttade alltså butiken till mindre lokaler längre upp på Köpmangatan och då såg ändå Kiki Engström ett visst ljus i tunneln.

– Men jag måste modifiera det här också så att det blir bra. Visst, det hade varit mycket enklare att bara smälla igen. Men jag måste prova... igen, sade hon då.

Butiken har stängt med omedelbar verkan och VF har varit i kontakt med Kiki Engström som inte vill lämna några ytterligare kommentarer i nuläget.

Artikeltaggar

ButikerFörsäljningHagforsHandelKonkurserLeksaker

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.