Hoppa till huvudinnehållet

Skånskt par stoppat med knark i bilen: ”Detta håller dig vaken”

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
Amfetaminet som hittades i kuverten i bagageluckan. Bild ur polisens förundersökning.
Amfetaminet som hittades i kuverten i bagageluckan. Bild ur polisens förundersökning.

En 37-årig man och en 59-årig kvinna misstänks för flera brott efter att ha stoppats i Storfors med narkotika i lasten – på väg från Skåne till Härjedalen.

Det skulle kunna gå att beskriva tillslaget som en för rättsväsendet lycklig slump. Paret var på väg från Hässleholm till Sveg och vid en trafikkontroll i Storfors blev det stopp.

– Det var ett sedvanligt trafikstopp med en efterföljande husrannsakan i bilen och i ett par kuvert, som låg i en bag i bagagen, hittades narkotika, säger åklagare Magnus Feldth Håpnes.

Kuverten var adresserade till en kvinna i Sveg, den misstänkte mannens faster som det skulle visa sig vara, och i dessa låg ett par påsar med nära 100 gram amfetamin, 135 tabletter alprazolam – ångestdämpande, narkotikaklassad medicin – och ytterligare en mindre mängd narkotika.

– De hade blivit stannade tidigare på morgonen i Ljungby men då öppnade aldrig polisen de här kuverten.

Ett av kuverten där narkotikan hittades – som inte tittades igenom av polisen i Ljungby. Bild ur polisens förundersökning.
Ett av kuverten där narkotikan hittades – som inte tittades igenom av polisen i Ljungby. Bild ur polisens förundersökning.

Det verkar ha glatt den 37-årige mannen som kort efter att ha rapporterats för olovlig körning och drograttfylleri sms:ar en bekant: ”Dem gick konstigt nog igenom bilen halvdant... Jag har grejerna i vakuum förpackning i förflutna postkuväre.. dem hittade bara 6 gram. Så tur i otur annars hade [hans eget namn] varit i häkte nu..”, skriver han bland annat.

– Enligt polisens anteckningar så var de här kuverten inte igenklistrade när de hittade dem.

Det skulle kunna vara ett sms som kommer ligga honom i fatet, eftersom det i förhör först påstås att narkotikan kommer från två hör honom okända män som åkte med i bilen en bit. Senare uppger han emellertid att all narkotika är hans och att kvinnan inte hade någon del i det hela.

När det sedan gjordes en husrannsakan i kvinnans bostad i Hässleholm hittades ytterligare bevis på att paret bedrivit någon form av narkotikahandel – paket, redlinepåsar, vågar och annat.

– Jag tycker att bevisningen ser väldigt god ut, säger Magnus Feldth Håpnes.

Den 37-årige mannen och den 59-åriga kvinnan står nu åtalad för tre fall av narkotikabrott. Mannen misstänks även för grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott – kvinnan misstänks dessutom för tillåtande av olovlig körning och medhjälp till rattfylleri.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHässleholmLjungbyMagnus Feldth HåpnesNarkotikaNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleriSveg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.