Hoppa till huvudinnehållet

Målkungens dubbelliv – i toppen i poängligan för två olika klubbar: ”Mål är mitt jobb”

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
21-årige forwarden Johan Jonasson har öst in poäng för både Arvika och Sunnanå under säsongsinledningen.
21-årige forwarden Johan Jonasson har öst in poäng för både Arvika och Sunnanå under säsongsinledningen. Foto: Sakeus Berg

Etta i poängligan i division 2 – som Arvika IBF-spelare.

Sjua i poängligan i division 3 – där tillhörande BKI Sunnanå.

– Ju mer innebandy desto bättre, skrattar Johan Jonasson.

Egentligen kommer han från Ekshärad där innebandykarriären startade i Edebäck innan den gick vidare i Hagfors IBS där det blivit 28 poäng på 39 matcher i division 1 de två senaste säsongerna.

Men anledningen till Johan Jonassons dubbelspelande – den finns tre år tillbaka i tiden.

– Då flyttade jag till Kil. Först så pluggade jag, då funkade det att fortsätta spela i Hibs.

Men redan i fjol började han varva matcherna där med att på dubbellicens spela för BKI Sunnanå i trean.

– Jag vill alltid spela innebandy så mycket som möjligt. Dessutom tänkte jag att det kunde vara ett bra sätt att lära känna fler i Kil. Jag kände redan ett par i Sunnanå och det blev även ett bra tillfälle att få in lite extra träning eftersom det var såpass långt till Hagfors.

Men ett dubblerande i Hibs var inte möjligt den här säsongen.

– Nej, jag har börjat ett nytt jobb där jag jobbar kväll varannan vecka. Då fick jag gå ner i tvåan och tyckte att Arvika såg spännande ut.

Hyllar lagkamraterna

Starten där har varit bländande: 20 (10+10) poäng på 6 matcher i tvåan.

– Att det skulle bli en sån dunderstart hade jag kanske inte trott. Men jag får spela i en fantastiskt formation, säger Jonasson och nämner Henrik Lindh, Marcus Öhlin och Viktor Ling i laget som vunnit alla sex matcher hittills precis som Hultsberg.

– Den femte spelaren har varierat lite beroende på skador och sjukdomar.

Laget spelar 2-2-1 med Jonasson som spets längst fram.

– Så det är ju mitt jobb att göra mål.

Och 21-åringen leder poängligan i tvåan – men ligger alltså även sjua i poängligan ett snäpp ner i division 3. För i Sunnanå har det blivit 9 (2+7) poäng på 2 matcher.

Går du för dubbla poängligasegrar?

– Haha, det blir nog tufft att ta ikapp det i trean, där kommer jag spela lite för få matcher för Arvika går ju först – så fort det krockar är det ju där jag spelar. Men visst, jag får försöka spruta in så många jag kan de matcher jag spelar, skrattar Jonasson.

”Kan ta ledigt”

Hans arbete innebär ett varannan vecka-liv.

– Två träningar varannan vecka med Arvika och en med Sunnanå. Sen nästa vecka jobbar jag kväll och kan inte träna något alls. Men jag har en bra arbetsgivare, så när det är veckomatcher kan jag ta ledigt. Och Sunnanå är förstående, de förstår att jag inte kan träna mer än så.

I år är dock sista vintern Jonasson kan dubbelspela.

– Ja, nästa säsong är jag för gammal för att ha dubbellicens. Synd, ju mer innebandy – desto bättre.

Artikeltaggar

ArvikaBKI SunnanåEkshäradHagfors IBSHenrik LindhInnebandyMarcus ÖhlinMotion och hälsaSunnanåTräning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.