Hoppa till huvudinnehållet

Då börjar vaccinationen mot influensa och covid-19: ”Viktigt”

Publicerad:
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Vaccinationen mot säsongsinfluensa och covid-19 startar den 7 november.
Vaccinationen mot säsongsinfluensa och covid-19 startar den 7 november. Foto: Johan Nilsson/TT

Region Värmland meddelar att vaccinationerna mot influensa och covid-19 startar inom kort. Från den 7 november kan man boka tid för vaccination.

De som rekommenderas att ta vaccinet är de som är över 65, de som tillhör riskgrupp samt gravida. Rekommendationen görs av Folkhälsomyndigheten.

– Det är viktigt att du vaccinerar dig om du tillhör en grupp som rekommenderas vaccination. Vi är redo och kommer att ha en hög tillgänglighet på våra vaccinationsmottagningar, säger Birgitta Sahlström, verksamhetschef för Vaccination Värmland i ett pressmeddelande.

Även personer mellan 50 och 64 år som är helt ovaccinerade, samt vård- och omsorgspersonal rekommenderas att ta vaccinet.

– Du vaccinerar dig för din egen skull, men även för att skydda personer i din närhet som kan vara sårbara och riskerar att bli allvarligt sjuka på grund av influensa, säger smittskyddsläkare Anna Skogstam.

Region Värmland skriver i pressmeddelandet att vaccinet är uppdaterat och skyddar mot nya virusvarianter.

Artikeltaggar

Anna SkogstamBirgitta SahlströmCoronavirusetFolkhälsomyndighetenInfluensaRegion VärmlandVaccinationVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.