Hoppa till huvudinnehållet

Sparkade och slog sambon – åtalas: ”Retar upp honom”

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
Värmlands tingsrätt.
Värmlands tingsrätt. Foto: Peter Bäcker

En 37-årig man misstänks ha misshandlat och hotat sin sambo under ett par års tid – nu har han åtalats för grov kvinnofridskränkning.

I förhör berättar kvinnan att mannen började bli kontrollerande ganska direkt efter att de blev ett par. Kontrollerandet ledde till hot och hoten ledde till fysisk misshandel. Kvinnan har på olika sätt dokumenterat sina skador och blåmärken och även skickat bilderna till vänner och anhöriga, men sedan raderat dem från sin egen telefon för att den 37-årige mannen inte skulle upptäckta dem när han kollade igenom hennes telefon.

Nu står den 37-årige västvärmlänningen åtalad för grov kvinnofridskränkning och i åtalet nämns tio olika händelser mellan juli 2021 och maj 2023 – bland annat ska mannen ha knuffat in kvinnan i väggen ett flertal gånger, sparkat och slagit henne och kontinuerligt under perioden ha skickat hot om att han skulle skada och döda henne.

I juli i år greps mannen på sin arbetsplats och sedan dess har han suttit frihetsberövad i väntan på rättegång. Han nekar till brott och har i förhör bland annat berättat att kvinnan ”brukade reta upp honom” och att de skador hon uppvisat egentligen är skador som uppstått på hennes arbetsplats.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFörhörGrov kvinnofridskränkningHotMisshandel

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.