Hoppa till huvudinnehållet

Målfest för Hertzöga hemma mot Dottevik U

Publicerad:
Hertzöga BK vann mot Dotteviks IF
Hertzöga BK vann mot Dotteviks IF

Det blev en riktig storseger för Hertzöga mot Dottevik U hemma i division 2 Värmland dam i innebandy. Matchen slutade 12-1 (4-0, 7-1, 1-0).

– Idag börjar vi matchen bedrövligt, första tio minuterna står vi stilla och slår felpass. Det brukar sällan funka. Men när första målet kommer så vaknar vi till och börjar spela vårt spel. Och då tycker jag vi gör det bra, motståndarna får svårt att hålla koll på våra ständiga platsbyten och passningar. Vi vinner stort till slut, och det är tack vare vad vi presterar i andra perioden när alla femmorna trycker på och visar spelglädje. Idag är det vår förstafemma med bland annat. Julia Nilsson och rävarna Julia Kron, Filippa Rosendal som visar vägen med fina kombinationer, kommenterade Hertzögas tränare Magnus Rosengren efter matchen.

Dottevik U:s tränare Lars Olsson:

– Första 15 minuterna i första är riktigt bra. Sen rullar det in fyra snabba bakåt. Vi går bort oss i egen zon och kommer inte upp tätt på dem när de får skottläge. Samma sker i andra perioden som inte alls är bra och tyvärr rullar siffrorna iväg. Inför tredje tar vi ett rejält snack och gör återigen en bra tredje period. En eloge till alla tjejer som trots att siffrorna rullar iväg, peppar varandra och krigar på i 60 minuter. Nu får vi ta nya tag med träningen då vi är spellediga nästa helg.

Hertzöga spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Julia Kron och två mål av Ellida Moss i slutet av perioden. Det var bara början för Hertzöga. Hertzöga tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.00 genom Julia Nilsson, och gick upp till 6-0 innan Dottevik U svarade.

Segern skrevs till slut till 11-1 för Hertzöga. Laget punkterade matchen med ett 12-1-mål med en sekund kvar att spela genom Linnea Hahne framspelad av Filippa Rosendal. 12-1-målet blev matchens sista.

Filippa Rosendal gjorde ett mål för Hertzöga och tre målgivande passningar, Julia Nilsson stod för två mål och ett assist, Julia Kron gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Felicia Moss hade tre assists.

För hemmalaget betyder resultatet första plats i tabellen. Dottevik U är sist, på åttonde plats.

Hertzöga tar sig an Nordmarken i nästa match borta fredag 10 november 19.30. Dottevik U möter Åmål/Billingsfors hemma söndag 5 november 13.00.

Artikeltaggar

Division 2 VärmlandDotteviks IFHertzöga BKInnebandy

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.