Hoppa till huvudinnehållet

Målfest när Filipstad krossade Säffle

Publicerad:
Filipstads IF vann mot Säffle HC
Filipstads IF vann mot Säffle HC

Filipstad hade inga problem med Säffle i HockeyTrean Värmland, och vann hemma med utklassningssiffrorna 15-1 (4-0, 5-0, 6-1).

– Vi tog tag i matchen från första nedsläpp. Positivt med många mål, plumpen var att inte laget hjälpte vår målvakt Einar Garping att hålla nollan. Borde ha gjort mer mål i powerplay men hela laget gjorde en bra match, kommenterade Filipstads tränare Thomas Zander efter matchen.

Säffles tränare Jan Andersson tyckte till om matchen:

– Första 15 minuter var vi med sedan tappade vi allt spel och så fick vi två skador på detta och vi får ta med det positiva och fortsätta jobba vidare.

Riktigt bra var Albin Frisk, som stod för hela fyra mål för Filipstad.

Filipstad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Henrik Skalare, ett mål av Adam Lindgren och ett mål av Tobias Svensson. Filipstad var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det Filipstad som var starkast. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 9-0.

Filipstad hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.04 genom Adam Lindgren, och gick upp till 14-0 innan Säffle svarade.

15-1 blev det till slut för Filipstad.

Billy Dahlgren gjorde tre mål för Filipstad och spelade dessutom fram till tre mål, Filip Gran hade fem assists, Adam Lindgren stod för tre mål och ett assist, Henrik Skalare gjorde två mål och två målgivande passningar, Patrik Jonsson gjorde ett mål och två målgivande passningar och Felix Palm hade tre assists.

Filipstad ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Säffle ligger sist, på sjunde plats.

Fredag 20 oktober spelar Filipstad borta mot Charlottenberg 19.30 och Säffle mot Grums hemma 19.00 i Somashallen.

Artikeltaggar

Filipstads IFIshockeySäffle HCWasahallen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.