Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Filipstad IBK borta mot Dottevik U

Publicerad:
Dotteviks IF förlorade mot Filipstad IBK
Dotteviks IF förlorade mot Filipstad IBK

Bortalaget Filipstad IBK tog hem segern mot Dottevik U i division 2 Värmland dam i innebandy. 3-6 (0-1, 0-2, 3-3) slutade matchen på lördagen.

– Jag tyckte vi stod upp bra mot dem i hela matchen denna gången. Vi tappade markering vid några av målen så de kunde få in ett par långskott. Vi måste komma upp tätare på dem. Första perioden blev spelmässigt den sämsta med många utvisningar. Vårt spel i numerärt underläge var dock riktigt bra och vi hade även ett par kontringslägen. Siffrorna 0-3 efter två perioder säger inte allt för de första en och en halv period var vi jämna men fick inte in våra skott. I tredje fick hål på målnollan och vi började pressa dem. Spelet i tredje tar vi med oss och bygger vidare på. Vi kommer in på avslut och spelar runt bollen och får längd i våra anfall. Mycket mer glädje i spelet, kommenterade Dottevik U:s tränare Lars Olsson.

Filipstad IBK:s tränare Lena Degerstedt tyckte till om matchen:

– Så fantastiskt kul att vi är tillbaka. Vi kliver ut som ett helt annat lag än förra matchen. Vi rullar boll och riktar fokuset här och nu och det resulterar i att vi får igång spelet som vi vill ha det. Många spelare höjer sig lite extra idag och värd att notera är att Linn Löfvenhamn som gjorde sitt första mål och även får matchens lirare. Vi har roligt och peppar varandra genom hela matchen. Nu blickar vi fram mot nästa helg då vi möter Nordmarken borta.

Det var första segern för Filipstad IBK, efter 6-12 mot Hertzöga i premiären.

Filipstad IBK tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Linn Löfvenhamn på pass av Filippa Persson. I andra perioden var Filipstad IBK starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål i slutet av perioden av Wilma Berggren och Madeleine Josefsson. Tredje perioden slutade 3-3 och Filipstad IBK vann matchen med 6-3.

Filipstad IBK:s Filippa Persson stod för fyra poäng, varav tre mål.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 21 oktober. Då möter Dottevik U Hertzöga i Ilandahallen 14.00. Filipstad IBK tar sig an Nordmarken borta 12.30.

Artikeltaggar

Division 2 VärmlandDotteviks IFInnebandyStrandhallen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.