Hoppa till huvudinnehållet

20-åring filmad när han krossade glasrutor – för 600 000 kronor: ”Någon som är lik mig”

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Elva rutor och två entrédörrar krossades när någon kastade sten på rutorna på kvällen den sista maj och nu åtalas en man i 20-årsåldern misstänkt för gärningen.
Elva rutor och två entrédörrar krossades när någon kastade sten på rutorna på kvällen den sista maj och nu åtalas en man i 20-årsåldern misstänkt för gärningen. Foto: Daniel Olausson

Han misstänks ha förstört elva glasrutor och två entrédörrar på Älvstranden bildningscentrum, men nekar till brott.

Nu åtalas den 20-årige mannen för grov skadegörelse.

Han hävdar själv att han varit på pub och sedan på väg hem från en kompis när han greps, sent på kvällen den sista maj i våras.

Innan dess har ett flertal vittnen både sett och filmat honom när han med en sten åsamkat skador på nära 600 000 kronor på skolbyggnadens fasad.

Men mannen som är i 20-årsåldern har hela tiden förnekat brott och att det är han som har filmats.

– Antingen är det någon som är väldigt lik mig eller så vet jag faktiskt inte, har han sagt i polisens förhör.

Nu har åtal väckts i ärendet och 20-åringen åtalas vid Värmlands tingsrätt för grov skadegörelse. Hagfors kommun har begärt att 20-åringen ska betala 157 500 kronor motsvarande den självriskkostnad kommunen haft för att byta ut fönsterrutorna och det står också ett anspråk från försäkringsbolaget på 325 000 kronor.

LÄS MER:

3,5 månad har gått – därför är de förstörda glasrutorna inte utbyttaNotan för onsdagskvällens bärsärkagång – uppemot en miljon kronor: ”Fruktansvärt tråkigt”

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättFörhörHagforsSkadegörelseVärmlands tingsrättÅtalÄlvstranden bildningscentrum

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.