Hoppa till huvudinnehållet

Sena beslutet om kaptenen – och här är viktiga matchen i bottenstriden

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Sebastian Degeryd närmar sig en comeback.
Sebastian Degeryd närmar sig en comeback. Foto: Joachim Lagercrantz

Han har kunnat träna fullt de senaste veckorna, men Karlstad IBF:s nyckelfigur, Sebastian Degeryd, får vänta på sin comeback åtminstone en vecka till.

Samtidigt spelar damlaget en viktig match botten av tabellen.

Men vi börjar med herrarna.

För varje vecka som går börjar en comeback närma sig för tidigare lagkaptenen Sebastian Degeryd som inte spelet sedan korsbandsskadan han ådrog sig i september förra året.

Nu har den mångsidige 29-åringen, som både kan spela back och center, tränat med laget i tre veckor och det är bara en tidsfråga innan han är redo för match igen.

Dock har Degeryd, tillsammans med tränartrion, bestämt att det inte blir spel i helgen borta mot Linköping.

– Det känns som jag ger samma svar varje vecka, men det närmar sig. Det har känt bra när jag tränat och det blir bättre och bättre i både knät och i spelet. Det lär inte vara lång tid kvar tills jag spelar igen, säger KIBF-stjärnan.

”Känner ingen rädsla”

Fysiskt är en sak, men även i det mentala känner sig värmlänningen redo.

– Nu är det väl kanske ingen som pucklat ordentligt på träningarna, men är ja väl går in i närkamper så känner jag ingen rädsla eller tänker efter en extra gång. Det måste vara ett bra betyg. Skadan kom ju inte heller från en duell, det var av att bara springa egentligen.

Från sidan av planen har Sebastian Degeryd fått se laget inleda SSL-återkomsten med fyra poäng av tolv möjliga.

– Vi fick en stark start i premiären, precis det vi ville ha men Hagundamatchen borde vi avgjort tidigare med lite mer noggrannhet och effektivitet. En poäng där kändes trist, och sen mötte vi två förmodade topplag där jag tycker att när vi gör saker rätt så visar vi att vi kan bråka lite med såna lag också.

Vill bryta trenden

Hur är då status hos damlaget inför söndagens hemmamöte med nästjumbon Kalmarsund?

Mycket tyder på att man har samma spelare tillgängliga som i onsdagens cupmatch mot Falun, vilket betyder att skadade kvartetten Sara Dahlström, Adina Augustsson, Ebba Gladh Petersson och Mia Berglund alltjämt är indisponibla i det som blir ett bottenmöte mellan de två lag som endast plockat en poäng hittills.

– Det kan sluta hur som helst, säger tränaren Mattias Karlsson.

Karlstad IBF:s damlag jagar viktiga poäng i bottenstriden.
Karlstad IBF:s damlag jagar viktiga poäng i bottenstriden. Foto: Erik Wallskog

I fjol blev det idel bortasegrar när Karlstad och Kalmarsund möttes. Ett trendbrott krävs nu för att KIBF inte ska fastna i bottenträsket.

– Vi har jobbat mycket med defensiven för att komma rätt. Sen vill vi se att de som spelar i de mer offensiva kedjorna producerar mål i större utsträckning. Det vi tryck mycket på är att sätta in fler bollar mot kassen och vara hungrigare i avsluten och returspelet.

Med tanke på tabelläget, känner ni press att det måste bli seger?

– Vi känner noll press. Vi har lag framför oss som jag tror kommer vara betydligt längre ner i tabellen senare. Nu har de tagit poäng av varandra. Men svaret på frågan: Nej vi känner absolut ingen press.

– Vi kan inte snacka om slutspel i år, fokus måste ligga på att hänga kvar och etablera yngre spelarna. Vi har en fjärdefemma med bara tonåringar exempelvis, därför är det viktigt att de får utvecklas det här året.

Efter helgens match väntar ett landslagsuppehåll på damsidan.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBF DamKarlstad IBF HerrMattias KarlssonSebastian DegerydSSL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.