Hoppa till huvudinnehållet

Ejdsell tillbaka mot formsvaga jumbon – som Mitell varnar för: ”Där är de bättre än vi är”

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Victor Ejdsell tränar inför mötet med Oskarshamn.
Victor Ejdsell tränar inför mötet med Oskarshamn. Foto: bildbyrån

Jumbon Oskarshamn med sex raka förluster – mot ettan Färjestad som leder serien med fem poäng.

Det är skilda världar som ställs mot varandra på torsdagen.

– Men de är luriga, varnar Tomas Mitell.

Chartrat flyg fram och tillbaka gjorde att hemkomsten från Finland trots allt inte blev så sen, och FBK kunde träna som vanligt på onsdagsförmiddagen.

Saknades på flyget till Finland gjorde dels Magnus Nygren som fick vila, men även Victor Ejdsell som varit sjuk i början av veckan.

Så att Nygren klev på is på onsdagsträningen var inte oväntat, men att även Victor Ejdsell som tidigare i veckan varit sjuk.

– Han är frisk, så vi får väl se om han blir uttagen, säger Mitell och ler lurigt.

– Nej då, han har varit bra för oss. Gjort en bra säsongsstart. Han har tagit ett kliv i sitt allroundspel, är bra längre i matcherna och bättre i fler matcher. Han har skalat bort de sämsta dipparna.

Forsell klev av

Saknas på passet gjorde de sedan tidigare frånvarande Liam Öhgren och Henrik Björklund, medan J20-forwarden Elliot Ståhlberg fortsätter att finnas med uppe i A-laget.

Inte heller Joakim Nygård, som fanns med på tisdagen mot Ilves, finns på is på onsdagen och klev av i förtid gjorde även Lucas Forsell.

– Det ska vara lugnt. Vi tar ut laget i morgon men det ska inte vara några stora grejer. De flesta finns tillgängliga till i morgon.

Många FBK-fans tänker säkert på 12–0-vinsten när de tänker på Oskarshamn. Men därefter har FBK gått på en del minor mot smålänningarna som i Karlstad faktiskt vunnit fyra av de sex senaste mötena.

– Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften. Många tror att vi ska gå ut och bara diktera villkoren. Men de är luriga, och kommer man lite snett på det är de bra i anfallszon. Ser man till underliggande siffror är de förväntade att göra fler mål än vi i fem mot fem, så de är definitivt giftiga. Det är bara att de inte haft samma utdelning.

”En av våra bättre i CHL”

FBK har en avvägning att göra.

– Vi vill inte vara för passiva och ge bort initiativet. Men om vi bara borrar ner huvudet och kör på dem är det risk att man åker lite trött.

Mitell var nöjd med mycket från Ilvessegern.

– Vi gör en väldigt bra match i 50 minuter. Det var sista tio i andra som vi var slappa i där de gjorde 2–2 och vi gav bort flera chanser på ett sätt vi inte såg skymten av de tidigare 50 minuterna, säger FBK-coachen och fortsätter:

– När vi tränare kollar på klippen blir det väldigt tydligt. När vi gör bra grejer, då är vi jobbiga och svårslagna. Då känns det som vi är överallt. När vi släpper lite på vissa grejer blir det hål och vi bjuder in motståndarna. Men totalt sett en av våra bättre CHL-matcher sen jag kom hit, starkt att vinna borta mot ett bra lag. ”Expected goals” var 3,70 mot 1,81, starka papper på bortaplan.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIK OskarshamnIshockeySHLTomas MitellVictor Ejdsell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.