Hoppa till huvudinnehållet

Trav ska ses live!

Publicerad:
Nästa måndag är det tävlingar på Färjestadstravet. Då får några medarbetare uppleva trav för första gången.
Nästa måndag är det tävlingar på Färjestadstravet. Då får några medarbetare uppleva trav för första gången. Foto: Värmlands Folkblad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Om en vecka ska vi ha after work på en måndag. Det beror inte på att vi är extra festsugna efter helgen utan att vi ska ha aw:n på Färjestadstravet. Det ska bli så kul!

Trav ska ses live: de fina djuren, förväntningarna innan start och de rafflande upploppsduellerna gör sig bäst på plats.

När vi besöker travbanan blir det premiär för flera av mina arbetskamrater, vilket gör det extra roligt. Vi får se hur många som somnar av ointresse efter första loppet och hur många som rusar till entrén nästa tävlingsdag.

Trav är verkligen en speciell sport så till vida att det är så många aspekter att ta hänsyn till. Jag förstår dem som inte förstår någonting, men som med mycket annat blir det roligare ju mer du vet.

Och det här med att travspel skulle vara tur stämmer överhuvudtaget inte. Du kan ha flyt eller otur i enstaka lopp, men över tid vinner den som är påläst. Troligen blir vi inte miljonärer på måndag, men någon vinnare ska vi att kunna hitta. Det lär i alla fall bli en väldigt trevlig kväll och förhoppningsvis får fler upp ögonen för denna vackra sport. Låt upploppsklockan ringa!

Artikeltaggar

FärjestadstravetTrav