Hoppa till huvudinnehållet

Skallade sambon framför flera barn: ”Tog två shots – minns ingenting”

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
Den misstänkte mannen sitter häktad i väntan på rättegång.
Den misstänkte mannen sitter häktad i väntan på rättegång. Foto: Peter Bäcker

Sent på eftermiddagen vinglade den 34-årige mannen in i bostaden – och framför flera små barn började han misshandla sin sambo.

Det var en fredagseftermiddag och mannen var på väg hem från sitt jobb när han stannade till hos en bekant för att prata lite. Ett par timmar senare hade han fått i sig två starköl, två glas rött och två shots och när han väl kom hem till sin bostad, där sambon och flera barn väntade, var han kraftigt påverkad.

Han gick och la sig bland barnen och när sambon bad honom att lägga sig någon annanstans uppstod tjafs – och då dröjde det inte länge innan han började slå sambon.

Slagen tog över axlarna och ryggen men snart flyttades slagen till huvudet: ”Denna gången var det mer våldsamt och hårdhänt”, har kvinnan förklarat i förhör.

Misshandeln fortsatte och mannen växlade från knytnävar till skallningar: ”(34-åringen) skallade henne flera gånger, 3-4 gånger. Det hände när hon satt på trappen. Hon fick skallningarna på bakhuvudet”, har en polis antecknat i utredningen.

Till slut lyckades kvinnan fly till en granne, dit barnen redan hade tagit sin tillflykt, men 34-åringen gav sig inte utan följde efter henne dit – spritt språngande naken. I hallen hos grannen lyckades han få tag i ett av de yngre barnen men när han skulle gå ut ur huset ramlade han omkull med barnet under sig.

Mannen greps strax efter ett på natten och har sedan dess hållits frihetsberövad. I förhör har han berättat om att han inte minns någonting alls från då att han besökte sin kamrat på vägen hem från jobbet – det första han minns är när han hade kommit till polisstationen.

I ett förhör säger han att han är tveksam till att han skulle ha gjort det som sambon påstått. Förhörsledaren frågar då om det finns någon anledning för sambon att säga det hon gör.

– Kan det vara. Det har varit dåligt i två år och det har varit tjafs om barnen, svarar han.

Även när han får se bilderna på kvinnans skador uttrycker han skepsis.

– Bilderna säger inte att det är jag som har gjort det där. Över huvud taget, säger han.

Den 34-årige mannen sitter i häktet i väntan på att rättegången ska börja, och han är åtalad för två fall av misshandel och två fall av barnfridsbrott.


Artikeltaggar

BarnfridsbrottBrott, lag och rättFörhörMisshandelVåld i nära relationerVåld mot kvinnorÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.