Hoppa till huvudinnehållet

Revansch när Hertzöga besegrade Rävåsen

Publicerad:
Hertzöga BK vann mot RIK Karlskoga
Hertzöga BK vann mot RIK Karlskoga

När Hertzöga och Rävåsen senast gjorde upp var Rävåsen klart bättre och vann med hela 5-0. På söndagen tog Hertzöga revansch genom att vinna med 4-1 (1-0) på hemmaplan i division 1 mellersta dam i fotboll.

– Vi var bättre än förra matchen. Vi gjorde en bra första halvlek där vi kontrollerar matchbilden på ett klokt sätt. Gör 1-0 efter ett inkast som vi nickar in. I andra halvlek så är det ett mer ostrukturerat spel men det är vi som skapar chanserna. Vi har bra koll på deras omställningsspel. Vi går upp till en 3-0 ledning innan de kan reducera. Sedan utökar vi till 4-1. Ingen perfekt match men tillräckligt för att vinna och hålla vår chans vid liv, kommenterade Hertzögas tränare Mikael Lönn.

Rävåsens tränare Dennis Fransson:

– Vi blev klara för degradering förra omgången, Hertzöga spelar för den chansen att hänga kvar i serien. Det märktes på planen idag att det var de som hade något att spela för. Vi kom inte upp i nivå tyvärr. Jenny Tropp och Lova Sandahl tycker jag visar bra energi hela matchen. Nu är det tre matcher kvar av säsongen, jag hoppas vi kan avsluta på ett bra sätt och få upp energin.

Matchen var mållös till Hertzöga tog ledningen i 25:e minuten, genom Sanna Widström. Direkt efter pausen nätade Julia Valentin och ökade lagets ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Hedvig Pettersson träff och ökade ledningen för Hertzöga.

Lova Sandahl reducerade för Rävåsen med knappa kvarten kvar. Men mer än så orkade Rävåsen inte med.

4-1-målet kom på stopptid, när Vanessa Eklund slog till och gjorde mål. 4-1-målet blev matchens sista.

Med tre omgångar kvar är Hertzöga på tolfte plats i tabellen, och Rävåsen är på 13:e plats.

I nästa match möter Hertzöga Smedby borta på lördag 14 oktober 14.00. Rävåsen möter Tyresö FF söndag 15 oktober 13.00 borta.

Artikeltaggar

Division 1 mellerstaFotbollHertzöga BKIlanda IPRIK Karlskoga

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.