Hoppa till huvudinnehållet

Tiden rinner ut för Ski Sunne – då kan ett besked komma

Publicerad:
Reporter Annica Buvik
Annica Buvik
annica.buvik@vf.se
Tiden börjar bli knapp för Ski Sunne, som gick i konkurs i somras. På onsdag hoppas konkursförvaltaren ha något typ av besked.
Tiden börjar bli knapp för Ski Sunne, som gick i konkurs i somras. På onsdag hoppas konkursförvaltaren ha något typ av besked. Foto: Peter Bäcker

Sanningens ögonblick närmar sig för Ski Sunne.

På onsdag hoppas konkursförvaltaren Lennart Högberg ge besked om framtiden för skidanläggningen som gick i konkurs.

– Det finns flera som visat intresse, säger han.

Den populära skidanläggningen i Sunne har i flera år brottats med ekonomin. I slutet av juli gick det inte längre. De dåvarande ägarna tvingades ansöka om konkurs.

Advokat Lennart Högberg fick i uppdrag som konkursförvaltare att undersöka om det finns intresse på marknaden att driva det vidare. Som VF rapporterat tidigare har flera intressenter hört av sig, men hittills har diskussionerna inte lett till något konkret.

– Jag har kontinuerligt fört dialog med flera, men just nu har jag inget mer att säga, säger han.

Lennart Högberg hade önskat att han skulle ha nått en lösning under september. Nu är det ny månad och konkursförvaltaren hoppas skyndsamt kunna ge besked om framtiden.

– På onsdag kanske jag har ett besked.

LÄS OCKSÅ:

Läs också

Artikeltaggar

EkonomiKonkurserSki SunneSunne

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.