Hoppa till huvudinnehållet

Serieledare efter ny storseger: ”Hela laget spelade bra”

Publicerad:
Skoghall har öppnat säsongen med tre raka segrar. Från vänster: Frida Swahn, Carolina Karlsson och Adina Alfredsson. Arkivbild.
Skoghall har öppnat säsongen med tre raka segrar. Från vänster: Frida Swahn, Carolina Karlsson och Adina Alfredsson. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

6–2 i går och 7–1 i dag. Skoghall har fått en flygande start och är serieledare efter helgens två triumfer mot Lindome och Lindås.

Skoghall drog ifrån i sista perioden – tog andra raka segern

Den 24 september vann Skoghalls IBK premiären i allsvenskan västra borta mot Telge SIBK med 2–1. I går var det hemmapremiär för Skoghall som tvålade till Lindome IBK med 6–2 i Hammarö arena.

Ett dygn senare hördes nästa Skoghallsjubel efter ny hemmaseger och det var Lindås IBK som åkte på däng med 7–1. Skoghall gick upp till 3–0 i första perioden och i andra blev 3–1 till 6–1, och Frida Swahn satte 7–1 i tredje vilket fullbordade ett hattrick.

– Från i stort sett början till slut kontrollerade vi ändå matchen ganska bra, säger Skoghallsforwarden Frida Swahn som storsegern mot Lindås:

– Vi rullade på tre femmor precis som i går så alla fick energi och orkade hela matchen. Lindås orkade väl inte riktigt hela så det blev en ganska lätt match om man säger så.

Och Swahn fyllde alltså på målkontot tre gånger under söndagen.

– Det känns alltid bra att göra mål. Det är väl det jag spelar här för, att jag ska bidra med det. Men hela vår femma och hela laget spelade bra innebandy och då öppnades det ytor både för mig och alla andra så det var roligt.

”Kommer tuffare matcher”

Tre seriematcher och tre triumfer. Skoghall har fått en flygande start och är serieledare, och då är känslan såklart god.

– Så blir det. Vinner man så är det roligt att spela innebandy. Men det kommer tuffare matcher framöver så det gäller att vara med hela tiden, konstaterar meriterade Swahn.

I lördags mot Lindome tappade Skoghall 2–0 till 2–2 i andra perioden för att sedan kamma hem tredje med 4–0 och alltså hemmapremiären med 6–2.

– Det var väl lite trögt för oss i första och andra perioden. Det var väl i tredje vi tryckte på egentligen och höll i bollen i stort sett hela. Jag tror att Lindome blev lite trötta i slutet också.

– I dag mot Lindås satte vi prägeln på matchen lite mer från början jämfört med i går. Men vi gjorde en bra match i går också och vann rättvist, absolut.

Skoghallsmål mot Lindås: Frida Swahn 3, Carolina Karlsson 2, Wilma Persson, Charlie Lundström.

Skoghallsmål mot Lindome: Adina Alfredsson, Wilma Persson, Charlie Lundström, Amanda Gottebo, Nora Pettersson, Frida Swahn.

Artikeltaggar

Adina AlfredssonAllsvenskan västra damCarolina KarlssonCharlie LundströmFrida SwahnHammarö ArenaInnebandyLindome IBKLindås IBKPremiärerSkoghalls IBK DamTelge SIBKWilma Persson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.