Hoppa till huvudinnehållet

Rävåsen klart för nedflyttning efter förlust

Publicerad:
RIK Karlskoga förlorade mot Boo FF
RIK Karlskoga förlorade mot Boo FF

Boo vann ödesmatchen borta mot Rävåsen med 2-1 (0-0). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Rävåsen, som inte spelar i division 1 mellersta dam i fotboll nästa säsong. Laget har bara tagit två segrar den här säsongen.

– Tjejerna följer matchplanen, och kämpar hela matchen. Jag tycker stundtals vi bättre speciellt i första halvlek men även i andra så står vi upp och jobbar hårt. Jag är stolt över hur tjejerna tar jobbet för varandra idag. Tyvärr så räcker det inte till. Vi har haft en tuff säsong med 10 uddamålsförluster och det står nu klart att vi får ladda om batterierna i division 2 men det finns många bra spelare och personligheter som jag tror på sikt, kommer att vara redo att spela i division 1 snart igen. Idag vill jag ändå lyfta kollektivet, kommenterade Rävåsens tränare Dennis Fransson.

Tuva Ölvestad slog till efter 82 minuter och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Inget av lagen fick in något mål under första halvlek, men efter pausen slog Tuva Ölvestad till och gav Boo ledningen.

Wera Helsing kvitterade för Rävåsen i 77:e minuten.

Men med åtta minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Tuva Ölvestad.

Rävåsen har fem förluster och 4–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Boo har tre vinster och två förluster och 11–12 i målskillnad. Det här var Rävåsens tionde uddamålsförlust den här säsongen.

Söndag 8 oktober 16.00 spelar Rävåsen borta mot Hertzöga.

Artikeltaggar

Boo FFDivision 1 mellerstaFotbollKilsta IPRIK Karlskoga

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.