Hoppa till huvudinnehållet

Kan spela sina sista matcher i klubben – men Gravius fast besluten: ”Ska hänga kvar”

Publicerad:
Christos Gravius har varit en nyckelspelare för Degerfors i många år.
Christos Gravius har varit en nyckelspelare för Degerfors i många år. Foto: FREDRIK KARLSSON

Efter sex säsonger kan Christos Gravius nu bara ha några matcher kvar på sin Degerforskarriär.

– Degerfors hör hemma i allsvenskan, säger mittfältaren.

Degerfors luriga balansgång i måstematchen: ”Det är ingen bra tanke”Nikola Djurdjic blev erbjuden att spela division 5: ”Ett intressant samtal”Degerfors nobbade miljonbud på Bouzaiene – men mittbacken försvinner efter säsongen

Redan i juni berättade Degerfors sportchef Patrik Werner för VF att klubben velat förlänga kontrakten med såväl Joe Guay som Gustav Granath och Christos Gravius – men att alla ville avvakta och att han såg dem alla tre som ytterst svåra att behålla.

2017 kom Christos Gravius till Degerfors, först på lån från AIK innan han gjorde övergången permanent.

I alla år har han varit mer eller mindre självskriven på det centrala mittfältet som spelmotor. Men nu kan det alltså bara vara några veckor kvar på 25-åringens Rödvita karriär.

Spelar du dina sista Degerforsmatcher i höst?

– Det där har jag inte i tankarna nu, säger Gravius och fortsätter:

– Mitt enda fokus nu är att hålla Degerfors kvar i allsvenskan. Det är sex matcher kvar att spela, efter dem får vi ta allt det andra.

Du har fått ett stort Degerforshjärta under de här sex åren?

– Så är det.

Det betyder mycket för dig hur den här säsongen slutar?

– Det är klart det är viktigt. Jag vill att vi ska vara kvar i allsvenskan även nästa säsong. Degerfors hör hemma i allsvenskan.

”Behöver tre poäng”

Utgången mot Sirius på söndag eftermiddag kommer spela stor roll i möjligheterna kring det.

– Vi behöver inte sticka under stol med hur viktig matchen är. Vi behöver tre poäng. Men vi kan inte bara fokusera på det, vi måste fokusera på vårt spel.

Hemma mot Sirius hade man inte så värst mycket av den varan.

– Då var vi inne i en period då vi spelade väldigt dåligt framför allt försvarsmässigt och släppte till väldigt mycket målchanser. Men egentligen från sommaruppehållet och framåt har det sett väldigt mycket bättre ut.

Sirius, vad är lurigaste med dem?

– De är ett väldigt bollskickligt lag som spelar väldigt snabb fotboll, framför allt hemma på deras konstgräs. Viktigt för oss blir att inte ge dem några ytor, inte tappa bollen i fel lägen. Samtidigt måste vi vara modiga – men i rätt lägen.

Degerfors luriga balansgång i måstematchen: ”Det är ingen bra tanke”Nikola Djurdjic blev erbjuden att spela division 5: ”Ett intressant samtal”

Artikeltaggar

AIKAllsvenskanChristos GraviusDegerforsDegerfors IF HerrFotbollGustav GranathIK Sirius BKPatrik Werner

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.