Hoppa till huvudinnehållet

Hertzöga ligger mycket illa till – Degerfors har säkrat nytt kontrakt

Publicerad:
Hertzöga spelade 2–2 borta mot Degerfors den 8 augusti. Nu är det klart att DIF har säkrat nytt kontrakt medans Hertzöga ligger mycket illa till på nedflyttningsplats.
Hertzöga spelade 2–2 borta mot Degerfors den 8 augusti. Nu är det klart att DIF har säkrat nytt kontrakt medans Hertzöga ligger mycket illa till på nedflyttningsplats. Foto: Eric Hellqvist

Hertzöga föll med 1–2 borta mot Älvsjö vilket gör att det är åtta poäng upp till säker mark när fyra omgångar återstår.

För Degerfors är nytt kontrakt säkrat, och det är spikat att RIK åker ur.

Det börjar dra ihop sig i division 1 mellersta och efter omgång 22 av 26 är det nu alltså klart att Degerfors IF har säkrat nytt kontrakt. Degerfors bortavann med 3–2 i går mot Enskede IK och det var DIF:s första seger sedan den 1 juli. Elin Lindbäck gjorde Degerfors första mål i matchen och Jessica Edvardsson svarade för två när 1–2-underläge vändes till tre poäng.

Eftersom att Hertzöga BK i dag söndag föll borta mot Älvsjö AIK med 1–2 har Degerfors fortfarande 15 poäng ner till Hertzöga på nedflyttningsplats och det återstår endast fyra omgångar av serien. Hertzöga gick upp till 1–0-ledning borta mot Älvsjö genom Nellie Blomqvist men förlorade efter vinstmål från hemmalaget i den 83:e minuten.

– En tråkig förlust där vi gör en bra match. Vi tar ledningen i början av andra halvlek men släpper tyvärr in 1–1 strax efteråt. Älvsjös segermål kommer när vi trycker på för tre poäng, säger Hertzögas tränare Mikael Lönn.

Med fyra omgångar kvar har tolfteplacerade Hertzöga åtta poäng och 20 mål att hämta in på P18 IK som är elva och på rätt sida nedflyttningsstrecket.

RIK Karlskoga föll i dag med 1–2 hemma mot Boo FF vilket gör att det är klart att RIK åker ur serien. RIK har 14 pinnar upp till P18 på säker mark. Wera Helsing gjorde RIK:s mål mot Boo.

Artikeltaggar

Degerfors IF DamDivision 1 Mellersta damElin LindbäckEnskede IKFotbollHertzöga BKJessica EdvardssonNellie BlomqvistPetter ToivonenRIK KarlskogaWera Helsing

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.