Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Nilsby borta mot Partille

Publicerad:
FBC Partille vann mot Nilsby IK
FBC Partille vann mot Nilsby IK

Det blev en riktig storförlust för Nilsby borta mot Partille i Allsvenskan södra herr i innebandy. Matchen slutade 14-3 (5-0, 5-0, 4-3).

– Vi börjar med en tung träningsvecka där vi har många skador som gör att vi får gå på 2 femmor idag. Man kan säga att vi satt kvar i bussen i större delen av matchen och gör en dålig match där Partille förvaltar sina lägen de får. En match vi nu bara vill glömma för att genomföra en bra träningsvecka för att ta sikte på Fagerhult på söndag, tyckte Nilsbys tränare Mattias Mattsson, efter matchen.

Partille spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom två mål av Patrik Malmström, ett mål av Hampus Thornblad, ett mål av Albin Jansson, ett mål av Liam Aruvald och ett mål av Teodor Stenberg. Det var bara början för Partille. Partille var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 10-0.

Partille vann också tredje perioden 4-3 och matchen med hela 14-3.

Albin Jansson gjorde tre mål för Partille och fem målgivande passningar och Andre Landin stod för ett mål och fyra assists.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Nilsby är på nionde plats.

Söndag 8 oktober 14.00 spelar Nilsby hemma mot Fagerhult Habo.

Artikeltaggar

Allsvenskan södraFBC PartilleInnebandyNilsby IK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.