Hoppa till huvudinnehållet

Jätteförlust – Nilsby åkte på en rejäl käftsmäll: ”Man skäms lite faktiskt”

Publicerad:
Nilsbyforwarden Adam Colling gjorde tre mål och fyra assist i premiären i allsvenskan södra. I lördagens bortamatch mot Partille svarade han för två nya baljor i vad som blev förlust 3–14.
Nilsbyforwarden Adam Colling gjorde tre mål och fyra assist i premiären i allsvenskan södra. I lördagens bortamatch mot Partille svarade han för två nya baljor i vad som blev förlust 3–14. Foto: Lisa Olaison

Nilsby vann skotten med 18–15 men föll med 3–14 borta mot Partille.

– Man skäms lite faktiskt om jag ska vara uppriktig. Det ska inte få hända på den här nivån att det rinner på så här, säger Nilsbys meriterade forward Adam Colling.

Nilsbys otroliga vändning i debuten – vände underläge till seger

Allsvenska nykomlingen Nilsby IK vände och vann hemmapremiären den 23 september med 9–8 mot Fristads Goif. I dag lirade Nilsby borta mot FBC Partille som förra säsongen var i playoff till SSL, och det blev en mardrömsmatch för NIK.

Partille hade 5–0 efter en period och 10–0 efter två. Hemmalaget gick upp till 12–0 i tredje innan Nilsby reducerade till 3–12 i vad som blev förlust 3–14 i en batalj där Nilsby vann skotten på mål med 18–15. Vad hände egentligen?

– Ja, vad hände? Nej, jag vet inte. Återigen kom vi ut otroligt dåligt och fick jobba i tidig uppförsbacke när Partille gick ifrån med ett par mål och hade 5–0-ledning efter första redan, säger Nilsbyforwarden Adam Colling och fortsätter:

– Det är svåranalyserat så här tätt inpå. Men det är dåligt, man skäms lite faktiskt om jag ska vara uppriktig. Det ska inte få hända på den här nivån att det rinner på så här. Det måste finnas någon typ av heder att kunna stoppa blödningen.

– Och det var väl vår femma som kanske ska gå i bräschen som gjorde en otroligt dålig match i dag tyvärr. Nej, det är tråkigt.

”Vi lär oss hela tiden”

Adam Colling berättar mer om tillställningen som Nilsby förmodligen bara vill glömma.

– Det är klart att vi måste titta på vad som gick snett och justera lite, för det här håller inte. Vi kommer att möta betydligt bättre lag än Partille framöver och då kan det inte få se ut så här. Vi behöver liksom få stopp på blödningen och på något sätt hitta en nyckel som gör att vi är mer redo när matchen startar och inte det låta det rinna iväg i början på matcher. Vi måste vara mer på tå redan från start framöver.

– Vi är många nya i laget och många som aldrig spelat på den här nivån. Vi lär oss hela tiden givetvis och det har bara gått två omgångar. Det är 20 omgångar kvar. Vi får analysera det här och blicka framåt.

Mål, Nilsby: Adam Colling 2, Andreas Hoke.

Artikeltaggar

Adam CollingAllsvenskan södraFBC PartilleInnebandyNilsby IK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.