Hoppa till huvudinnehållet

Misstänks för grovt vapenbrott – före detta gängmedlem häktad på nytt

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
Den misstänkte mannen häktades under torsdagseftermiddagen.
Den misstänkte mannen häktades under torsdagseftermiddagen. Foto: Arkivbild

En 40-årig man med anknytningar till ett mc-gäng i Värmland har häktats misstänkt för grova brott.

Lämnade Bandidos – yrkeskriminell döms nu till vård

2020 dömdes den nu 40-årige mannen för bland annat grovt vapenbrott till skyddstillsyn. Han uppgav under den rättegången att han levt ett liv fyllt av kriminalitet och missbruk, och att han under en tid varit medlem i ett välkänt mc-gäng men att han då hade utträtt ur den gemenskapen.

Under torsdagseftermiddagen häktades han på nytt – återigen misstänkt för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Åklagare Cecilia Aronsson är förtegen om vad som ligger bakom gripandet av 40-åringen.

– Det rör en händelse i Sunne och det handlar om de två brottsrubriceringar, säger hon.

Finns det fler misstänkta?

– Det finns fler inblandade, det gör det.

Är det fler häktningar på gång?

– Det kan komma fler häktningar.

Tror ni att brotten har kopplingar till hans tidigare liv inom mc-miljön?

– Det är ingenting som jag kan kommentera.

I domen från 2020 framgår att mannen i sin bil, när han stoppades av polis, hade en modifierad startpistol och vid en efterföljande husrannsakan i hans bostad hittades bland annat ett knappt halvkilo amfetamin – och en larmmina.

Påföljden stannade på skyddstillsyn med särskild behandlingsplan utifrån att Kriminalvården då bedömde det som att mannen verkligen ville skifta sin livsstil: ”Han förefaller nu vara en annan person. Han visar sig sårbar och öppen samt reflekterar över sitt eget tidigare beteende”, som en inspektör från Frivården kommenterade det då.

Texten kan komma att uppdateras.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättCecilia AronssonHäktningarKriminalvårdenSunneVapenbrottVärmlands länÅklagare

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.