Hoppa till huvudinnehållet

Glädjebesked för FBK – Öhgren slipper operation: ”Kan gå på is ganska snart”

Publicerad:
Liam Öhgren kan snart gå på is med Färjestad.
Liam Öhgren kan snart gå på is med Färjestad. Foto: FREDRIK KARLSSON

Han flögs över till Minnesota för att få sin skada undersökt.

Nu har beslutet kommit: Liam Öhgren slipper operation.

– De var mest orolig över att jag skulle behöva operera mig så det känns riktigt skönt nu att det är något som bara läker av sig själv. Bra nyheter, säger 19-åringen själv till Hockeynews.

Efter ett par träningsmatcher fick Liam Öhgren kliva av.

Först som en försikthetsåtgärd, men när en månad hade gått utan att Öhgren varit på is med laget valde Minnesota Wild, NHL-klubben han har kontrakt med, att plocka över honom till USA för att själva kunna undersöka skadan och ta ett beslut om en väg framåt.

Och natten till fredag svensk tid rapporterade The Athletic-journalisterna Michael Russo och Joe Smith att Minnesotas GM Bill Guerin berättat att klubben fått positiva nyheter kring Öhgren, att han slipper operation på sin överkroppsskada och kan börja träna när han återvänder till Färjestad.

För Hockeynews berättar Öhgren själv om beskedet:

– Jag har snackat med läkarna och fystränarna här i Minnesota och de har konstaterat vad det är för något och sagt ungefär hur länge jag kommer att bli borta, säger Öhgren som såg träningsmatchen mot Colorado på torsdagen men redan på fredagen sätter sig på ett flyg tillbaka till Sverige.

Imponerad av laget

De kommer att lägga upp en plan för mig nu hur jag ska träna och vad jag ska träna, säger Öhgren till Hockeynews och fortsätter:

– Jag kommer nog att kunna börja gå på is ganska snart och trappa upp träningen. Bra nyheter.

Även utan Öhgren har Färjestad startat säsongen starkt, torsdagens vinst mot Linköping var den fjärde på fem matcher.

– De har sett riktigt starka ut och det kommer bara bli bättre och bättre nu under säsongen. Jag ser fram emot att komma tillbaka.

Tomásek bröt powerplaytorkan – tog sedan emot fansens hyllning: ”Fint att höra””33 års väntan som tog slut – äntligen fick Björklund höra publiken skrika hans namn”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLiam ÖhgrenLinköpingMinnesotaMinnesota WildNHLUSA

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.