Hoppa till huvudinnehållet

Stora tipset: De går upp och de åker ur – VF:s innebandyexpert tippar alla serier

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Tvillingarna Kajsa och Bella Olsson kan få en betydligt roligare säsong i Kristinehamn i vinter, spår VF:s innebandyexpert.
Tvillingarna Kajsa och Bella Olsson kan få en betydligt roligare säsong i Kristinehamn i vinter, spår VF:s innebandyexpert. Foto: Joakim Magnusson

Damettan och herrtvåan är redan i gång.

De två helger som nu följer får de sällskap av alla de andra värmländska innebandyserierna.

VF-sporten har tagit hjälp av Innebandytoppens Johan Carlsson att titta i spåkulan – de går upp och de åker ur i vinter.

På damsidan är division 1 en regional serie med lag från Närke och Västmanland, men sju av tolv lag kommer från Värmland och Johan Carlsson tror att ett av dem kommer slåss i toppen.

– Karlstad IBF Ungdom blir bästa värmländska lag, trots förlusten mot Hagfors i premiären. De har den bästa truppbredden. Vilka som vinner serien känns ovisst, men jag säger Kumla som faktiskt har ett par värmländskor i laget i form av Liv Johansson och Linnéa Öhrman som båda kom från GS.

I botten tror Carlsson att Lillån U får respass medan flera värmländska lag kommer tampas med dem i tabellens nedre skikt.

– Grums och Skoghall U är båda nykomlingar och en av dem tror jag åker ur, den andra får kvala. Det tror jag även Dottevik får, trots att de leder serien efter en omgång.

I damtvåan har Carlsson en solklar favorit.

– Kristinehamn! De har ett bättre lag nu än när de åkte ur ettan i våras. De har fått in bra spelare från Heden, bland annat Therese Ingemarsson som passerat 40 men fortsätter att leverera poäng.

Serien är två lag kort, så inget lag åker ur.

– Åmål/Billingsfors och Lysvik tror jag får kvala.

På division 3-nivå tippar Carlsson att Skattkärr är den stora favoriten i den västra serien medan Örnen får topptipset i den östra.

Toppstrid i tvåan

På herrsidan har tvåan redan haft sin premiäromgång, och där går Carlsson på tränarnas spår genom att tippa Hultsberg som seriefavorit.

– Det blir de eller Arvika. Arvika kan nog bli ännu bättre i kvalet, de har ett lite äldre lag. Men Hultsberg tror jag vinner serien. Bakom de två lagen blir det riktigt spännande, det känns som 3-4 lag som slåss om de två andra kvalplatserna.

Med 11 lag i serien, efter att Åmål drog sig ur, flyttas inget lag automatiskt ner. Men två får kvala.

– Jag tror att Billingsfors, Grums och Edebäck gör upp om de två platserna. Edebäck har ett gediget lag men saknar lite spets, Grums har tappat några av sina bästa.

De åker ur trean

I herrtrean lyfter Johan Carlsson fram en seriefavorit som inte får gå upp.

– Nej, för jag tror på Arvika även här i form av deras U-lag. A-laget har blivit bättre och det lär spilla över även på U-laget. Men då de inte får gå upp tror jag att Sunnanå är de som går upp.

Så toppstrid i Kil, vilka slåss i botten?

– Väldigt svårt och oklart. Men jag säger Vålberg i botten, de har tappat sina två bästa poängspelare till Grums. Förutom dem säger jag Munkfors – vilket jag lär få höra, skrattar Carlsson som har sina rötter i Uddeholm och Hagforsinnebandyn.

Går upp om de vill

På division 4-nivå finns både västra och östra serien.

– Om de själva vill gå för det bör Skoghall Utveckling U vinna den västra serien, de har bland annat Simon Klein med meriter från SM-finaler och många unga duktiga spelare i en härlig mix. Men jag tror inte de kommer gå för det så hårt, säger Carlsson och fortsätter:

– Så jag ger tipset till Nordmarken som kom trea i fjol och förstås ska spela högre upp än fyran. Där hoppas vi förstås att Joakim Lindeberg fortsätter vara med – hänger han i några år till kan han bli fyra genom tiderna över 1 000 poäng. Nu står han på 941.

I östra serien?

– Kristinehamn, inget snack om saken. De har vunnit en träningsmatch mot Filipstad bland annat, fått hem en del spelare och även fått tillbaka några från när de var i tvåan. De tar hem den östra fyran.

I femman tippar Carlsson till sist Dottevik i den västra, Åmål i den centrala och Björkås i den östra.

Innebandytoppen: ”Gissar förbundet jobbar för högtryck för att få in honom i VM-kvalet”

Artikeltaggar

ArvikaDotteviks IFGrumsInnebandyInnebandytoppenJoakim LindebergJohan CarlssonKarlstad IBF UngdomNordmarkenÅmålÖrnen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.