Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Det är ni som lagt grunden för det skuggsamhälle ni nu vill bevara

Publicerad:
Lärare och andra kontaktyrken har redan i dag anmälningsplikt när barn far illa. Det borde självklart även omfatta barn som annars riskerar att hamna i ett parallellsamhälle, menar debattörerna.
Lärare och andra kontaktyrken har redan i dag anmälningsplikt när barn far illa. Det borde självklart även omfatta barn som annars riskerar att hamna i ett parallellsamhälle, menar debattörerna. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Läkare och lärare har redan sedan tidigare en anmälningsplikt när människor far illa och då speciellt barn. Att det inte skulle omfatta att motverka att barn blir en del av ett parallell- och skuggsamhälle är ologiskt, skriver Anders Birkefjärd, Christopher Björk och Robin Lennartsson, Sverigedemokraterna i Karlstad i en replik mot det grönröda styret.

Replik: Att stå upp för mänskliga rättigheter är inte uppvigling

Det verkar som att Karlstads grönröda styre är mer intresserad av att kasta skugga över Karlstads sverigedemokrater än att förstå komplexiteten i de frågor vi hanterar. Vi blir anklagade för att ”gå händelserna i förväg”, men kanske är det dags för vänstersidan att för en gångs skull agera proaktivt. Det såg vi inte komma. Känns det igen?

Politik är inte bara en reaktion på nuet; det är också en planering för framtiden. Och låt oss vara ärliga: er politik har varit en grogrund för framväxten av parallellsamhällen. Resultatet? Ett skuggsamhälle som är direkt skadligt för Sverige på en rad olika plan.

Ansvariga politiker ska inte agera som aktivister. Ska vi på allvar försöka få bukt med kriminaliteten och skuggsamhället och ”vända på alla stenar” som oppositionsledaren och den tidigare statsministern Magdalena Andersson har sagt, så måste ordning och reda råda över asyl och migrationspolitiken. Även partierna i Karlstads styre antas väl vara för en reglerad invandringspolitik. Då måste ett nej vara ett nej och ett fungerande system för återvändande vara på plats.

Karlstads grönröda styre presenterar sig som beskyddare av medmänsklighet och mänskliga rättigheter, en ambitiös och ädel ståndpunkt. Men ironiskt nog är det er politik som har gett upphov till flest skjut- och sprängdåd i EU, en krisande sjukvård och skola i förfall, fattigpensionärer som inte ens har råd att laga sina tänder, samt en elinfrastruktur i sönderfall på grund av nedmonterad kärnkraft. Dessutom frodas illegala invandrare i parallellsamhällen, trots att de inte har asylskäl. Är detta också en politik framtaget i medmänsklighetens namn?

När det kommer till medmänsklighet är det viktigt att understryka att barn lider att bli en del av parallell och skuggsamhället. Då måste vuxna ansvarstagande politiker agera för att motverka denna utveckling.

Kontaktyrken som läkare och lärare har redan sedan tidigare en anmälningsplikt och informationsdelning när människor far illa och då speciellt barn. Att då inte motverka att barn blir en del av ett parallell- och skuggsamhälle är ologiskt. Det finns inget medmänskligt att låta skuggsamhället växla fram där människor utnyttjas hänsynslöst och barn blir en del av kriminellas konflikter i rollen som barnsoldater.

Det svenska folket förtjänar en politik som tar ansvar på lång sikt, inte bara en som gör kortvariga, godhjärtade gester. En verkligen medmänsklig politik måste inkludera ett tryggt och säkert samhälle, där medborgarna inte behöver se den välfärd som de själv en gång byggde upp, krackelera år efter år - det om något, är att vända svenska medborgare om ryggen.

Anders Birkefjärd, vice gruppledare SD

Christopher Björk, andre vice ordförande SD

Robin Lennartsson, gruppledare SD

Artikeltaggar

EUKarlstadLärareMänskliga rättigheterPolitikSamhälleSjukvårdSverigedemokraterna