Hoppa till huvudinnehållet

Regionen skriver på för första byggnaden på Nya CSK

Publicerad:
Reporter Marcus Mathiesen
Marcus Mathiesen
marcus.mathiesen@nwt.se
Bild över hur Nya CSK kommer att se ut. Akrivbild.
Bild över hur Nya CSK kommer att se ut. Akrivbild. Foto: Region Värmland

Den första nya byggnaden av Nya CSK kommer att börja byggas nästa år. Företaget Skanska ska stå för bygget, som beräknas stå klart senast 2026.

Region Värmland och Skanska meddelade under onsdagen att de skrivit under kontraktet för Mottagningshuset, det första steget för det nya Centralsjukhuset i Karlstad, Nya CSK.

– Ett nytt Centralsjukhus är en förutsättning för framtidens vård i Värmland och detta är det första konkreta steget mot Nya CSK, säger fastighetsdirektör Annette Andersson i ett pressmeddelande.

Det nya huset blir på sex våningar, och kommer rymma dagvård, öppenvård, samt en fläktrumsvåning och källare. Totalt blir byggnaden på 14 000 kvadratmeter. Kontraktet är värt cirka 740 miljoner, enligt Skanska.

– Det ska bli väldigt kul att komma i gång med den första byggnaden i en omfattande samverkan med Region Värmland. Det här kommer att vara en stor arbetsplats under flera år framöver med allt vad det betyder för sysselsättning i Karlstad, säger Olle Strandsäter, regionchef för Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Bygget kommer förberedas under hösten, med planerad byggstart i mars 2024. Mottagningshuset ska stå klart senast utgången av 2026.

Artikeltaggar

Annette AnderssonCentralsjukhuset i KarlstadKarlstadPressmeddelandeRegion VärmlandSkanskaVårdVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.