Hoppa till huvudinnehållet

45-åring släpptes efter misshandel – åkte direkt tillbaka till kvinnans hemadress

Publicerad:
Reporter Victoria Gund
Victoria Gund
victoria.gund@vf.se
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kort efter att han frihetsberövats, men släppts, efter att ha misshandlat en kvinna, åkte han direkt tillbaka till adressen där hon bor. Nu begärs han häktad misstänkt för en rad brott, bland annat grov misshandel.

Den 45-årige mannen hade efter misshandeln för en vecka sedan belagts med kontaktförbud mot kvinnan, som han haft en relation med. Men det hindrade honom inte från att åka till kvinnans hemadress i norra Värmland.

Hon var emellertid inte hemma.

– Hon var hemma hos ett par bekanta. Hon törs inte vara hemma själv eftersom hon fått reda på att mannen har släppts från polisen, säger åklagare Barbro Brännlund.

Senare på kvällen återvänder kvinnan emellertid till adressen där hon bor, i sällskap med sina bekanta. 45-åringen är fortfarande kvar – och han ger sig på en man i sällskapet.

Bland annat ska 45-åringen ha sparkat mannen i huvudet när han ligger på marken.

– Vi vet inte inte skadeläget på målsäganden än, säger Barbro Brännlund.

Hon berättar också att mannen själv förnekar brott.

– Han skulle bara dit för att hämta grejer, säger han, men det får han ju inte överhuvudtaget eftersom han belagts med kontaktförbud, säger Barbro Brännlund.

Mannen har begärts häktas misstänkt för misshandel, grov misshandel, skadegörelse, grovt hemfridsbrott samt överträdelse av kontaktförbud.

Artikeltaggar

Barbro BrännlundBrottBrott, lag och rättHotKontaktförbudMisshandelVåld i nära relationerVåld mot kvinnorVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.