Hoppa till huvudinnehållet

Massagen gick alldeles för långt – 69-årig värmlänning dömd till fängelse

Publicerad:
Värmlands tingsrätt dömer 69-åringen till två års fängelse för våldtäkt, sexuellt övergrepp och tre fall av kränkande fotografering.
Värmlands tingsrätt dömer 69-åringen till två års fängelse för våldtäkt, sexuellt övergrepp och tre fall av kränkande fotografering. Foto: Tommy Andersson

69-åringen från östra Värmland annonserade efter fotomodeller. När de kom hem till honom fick de massage, som gick rejält över gränsen till sexualbrott. Och han filmade dessutom när de bytte om.

Nu har mannen dömts till ett fängelsestraff.

Det var för snart tre år sedan, senhösten 2020, som mannen vid två olika tillfällen fick svar på sina annonser. Vad som utspelade sig när kvinnorna kom hem till mannens bostad – där han också hade sin studio – är snarlika scenarier.

I båda fallen bad mannen att få olja in kvinnorna för att ”få rätt hudton för fotografierna”, men massagen pågick länge och i åtminstone det ena fallet gick det över gränsen för sexualbrott. Mannen ska ha fört in ett finger i den ena kvinnans underliv vid flera tillfällen.

Båda kvinnorna visste visserligen att de skulle bli fotograferade, men de bad uttryckligen om att det inte skulle handla om avklädda bilder. Vad mannen dock inte berättade för dem var att flera dolda kameror filmade dem. Bland annat i det rum där de bytte om.

Mannen har i polisförhör samt för rätten bestämt nekat till de sexuella övergreppen. Han ville bland annat massera bort märken efter behåband. De dolda kamerorna hävdar han var en ren olyckshändelse – de skulle sättas upp utomhus men det regnade den aktuella dagen så de blev liggande inne, och ”måste ha satt igång när de fick kontakt med det trådlösa nätverket”.

Rätten – som haft tillgång även till filmerna då kvinnorna masserades – bedömer dock att övergreppen är styrkta bortom rimligt tvivel. Att mannen exempelvis hörs säga ”Tänkte om jag gör det lite skönt för dig, eftersom din kille är bortrest”, talar inte till hans fördel. Kvinnorna gjorde också ett trovärdigt intryck i sina vittnesmål.

Mannen döms till två års fängelse för våldtäkt, sexuellt övergrepp samt kränkande fotografering.

68-åring åtalas för våldtäkt och sexuellt övergrepp – smygfilmade sina offer

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseÖvergreppSexuella övergreppVåldtäktVärmlands länVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.