Hoppa till huvudinnehållet

Nära turneringsseger i stenhård final – förlorade på stöld

Publicerad:
Niklas Edin, Christoffer Sundgren, Rasmus Wranå och Oskar Eriksson har inlett säsongen  med fjärdeplats i Oslo och final i Kanada. Segern var mycket nära i den sistnämnda turneringen.
Niklas Edin, Christoffer Sundgren, Rasmus Wranå och Oskar Eriksson har inlett säsongen med fjärdeplats i Oslo och final i Kanada. Segern var mycket nära i den sistnämnda turneringen. Foto: CELINE STUCKI

Regerande OS-mästarna i lag Edin har inlett säsongen med fjärdeplats och finalförlust.

Kvartetten från Karlstad (Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren) såg ut att gå mot ännu en turneringstriumf i världstourtävlingen Shorty Jenkins Classic i Cornwall Curling Club i Ontario, Kanada under helgen.

Efter 4–1 i matcher i grundserien och semifinalvinst med 6–3 över VM- och EM-bronsmedaljören Joel Retornaz, Italien, obesegrad i grundserien, väntade skotska lag Ross Whyte i en stenhård final.

Lag Edin hade 6–4 inför åttonde och sista ordinarie omgången, men motståndarna kvitterade med en tvåa och lyckades stjäla en poäng i skiljeomgång till slutseger med 7–6.

Dessförinnan, i säsongsdebuten, blev det fjärdeplats bakom tre schweiziska lag (Hösli, Schwaller, Brunner) i Oslo Cup i månadsskiftet augusti–september. Turneringen, där lag Edin var titelhållare, ingår bland fem i Nordic Curling Tour, som avslutas med Sun City Cup i Karlstad den 15–18 februari.

Lag Edin har i olika konstellationer bland annat guld, silver och brons i OS, sex VM-guld, sju EM-guld och fyra Grand Slam-segrar i Kanada.

Den här säsongen är 15 turneringar planerade. Närmast väntar tre i Kanada fram till EM: Players Open 12–15 oktober, Tour Challenge (Grand Slam) 17–22 oktober och Boost National (Grand Slam) 7–12 november.

EM avgörs i Skottland den 18–25 november.

VM spelas i Schweiz den 30 mars–7 april.

Lag Edin ute ur VM – krossades av värdnationenCurlingvärlden hyllar Niklas Edins galna snurrsten i VM: ”Det är inte möjligt”Hemmaseger i Karlstads stortävling: ”Svårt på tre i ett VM”

Artikeltaggar

City CupCornwall Curling ClubCurlingGrand SlamKanadaKarlstadLag EdinNiklas EdinOsloSportTurneringar

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.