Hoppa till huvudinnehållet

Flygplatsrestaurangen tas över av Karlstad Airport: ”Finns inte underlag att driva den”

Publicerad:
Karlstad Airport tar över driften av flygplatsens restaurang.
Karlstad Airport tar över driften av flygplatsens restaurang. Foto: Tommy Andersson

Karlstad Airport ger sig in i restaurangbranschen. Från första oktober tar det kommunala bolaget över flygplatsens bistro.

– Det kommer framförallt att handla om lunchservering, säger flygplatsens vd Camilla Sperling.

För ett gäng år sedan drev Kjell & Bola flygplatsrestaurangen och även en cateringfirma med utgångspunkt i restaurangen. Sedan gav sig Bola och Kjell Björnstad blev ensam kvar.

Sen kom pandemin.

– Då gick det inte längre, eftersom all verksamhet lades på is, så då gjorde vi en överenskommelse där vi tog över Airport Bistro och drev det i projektform, säger Camilla Sperling.

Camilla Sperling är vd på Karlstad Airport
Camilla Sperling är vd på Karlstad Airport Foto: Tommy Andersson

Nu är pandemin något av ett avlägset minne och flygverksamheten har kommit igång igen, och i samband med det så har Karlstad Airports styrelse beslutat att projektformen ska lämnas och att restaurangverksamheten ska flytta in i flygplatsbolaget.

– Flygbolagen ställer krav på att det ska finnas en servering och vi har även en del hyresgäster och egna anställda härute som behöver en lunchrestaurang, säger Camilla Sperling.

Ingen konkurrenssituation

Kjell Björnstad kommer också att vara kvar i verksamheten och blir den som driver restaurangen.

– Men nu då som anställd istället. Det finns inte något underlag för att en krögare ska kunna driva det här, säger Sperling.

Att driva en restaurang är egentligen knappast någon kommunal angelägenhet, men just den här restaurangen är ett specialfall, enligt Camilla Sperling.

– Här ute finns ingen konkurrenssituation och det är heller inte meningen att vi ska konkurrera med någon privat näringsidkare, utan här handlar det med om en service till de anställda och de som flyger. Vi gör det här bara för att det är bra om den här servicen kan finnas.

Går det runt då?

– Nej, det kan man nog inte säga. det går i alla fall inte tillräckligt bra för att någon ska kunna satsa på det.

Den första oktober tas flygplatsrestaurangen över av Karlstad Airport.

Artikeltaggar

Camilla SperlingFlygplatserKarlstadRestaurangerSamhälleServiceTrafik

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.