Hoppa till huvudinnehållet

Hattrick av talangen – i historisk premiärvinst: ”Helt fantastiskt”

Publicerad:
GS-forwarden Maritha Lidén stod för ett hattrick i premiärvinsten. Arkivbild.
GS-forwarden Maritha Lidén stod för ett hattrick i premiärvinsten. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

GS 86 öppnade det allsvenska äventyret med 7–2-seger borta mot Huddinge.

– Helt fantastiskt. Det var lite nervöst i början men så började målen trilla in, säger GS-forwarden Maritha Lidén som producerade ett hattrick.

GS 86 AIF är nykomling i allsvenskan västra och det var en annan nykomling som väntade i lördagens seriepremiär på bortaplan i form av Huddinge IBS. Det blev en premiär som GS sent lär glömma. Gästerna från Värmland var i 2–0-ledning efter första perioden och i den andra tillverkade GS-forwarden Maritha Lidén 3–1 och 5–1 vilket fullbordade ett hattrick och Lidéns gäng var i 5–2-övertag inför tredje i vad som blev vinst 7–2.

– Det var en historisk seger, säger GS 86-coachen Henrik Flognman:

– GS har aldrig tidigare varit i allsvenskan på damsidan. Det var en stor lättnad kring att man känner att vårt spel fungerar även på den här nivån. Mycket lättnad och skönt att kunna räkna in tre första historiska poäng.

Henrik Flognman ger sin syn på lördagsinsatsen.

– Vi gjorde en jättebra match måste jag säga. 2–0 till oss efter första perioden kändes lite snopet nästan, att vi inte ledde med fyra mål. Det tycker jag bättre hade speglat första perioden än en tvåmålsledning, konstaterar han och tillägger:

– Jag är supernöjd. Framför allt att vi satte försvarsspelet så bra som vi gjorde. Det var det som vann matchen åt oss.

Henrik Flognman är tränare för allsvenska GS 86. Arkivbild.
Henrik Flognman är tränare för allsvenska GS 86. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Och Maritha Lidén svarade alltså för ett hattrick när GS 86 vann sin första allsvenska batalj.

– Det var helt fantastiskt, säger 21-åriga Lidén om premiärtriumfen:

– Det var lite nervöst i början men så började målen trilla in. Huddinge fick något kontringsmål men det var bara att bita ihop. Vi hade väldigt bra energi. Alla var duktiga och vi höll ihop som ett lag under hela matchen.

”Tre likadana mål”

Ja, lagets insats är löftet Lidén tillfreds med.

– Verkligen. Väldigt kul att vi gjorde så många mål. Tidigare säsonger har vi haft problem med att sätta dit lägena, men i dag var vi med från början till slut, säger Maritha Lidén som blev en segerorganisatör med tre baljor:

– Det var väldigt kul. Jag fick tre jättebra pass bakom målet. Två från Julia Endl och ett från Tova Olsson. Det var tre likadana mål. De hade svårt att stoppa mig där i höga slottet.

Mål, GS 86: Maritha Lidén 3, Luize Bilinska 2, Nellie Arnefur, Rebecca Berglund.

Artikeltaggar

Allsvenskan västra damGS 86 AIFHenrik FlognmanHuddinge IBSInnebandyJulia EndlLuize BilinskaMaritha LidénPremiärer

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.