Hoppa till huvudinnehållet

FBK-centern hyllas – berättar om passningen: ”Få in den på ytan”

Publicerad:
Marcus Westfält stod för ett mål och två framspelningar när Färjestad besegrade HV71.
Marcus Westfält stod för ett mål och två framspelningar när Färjestad besegrade HV71. Foto: CARL SANDIN

När Victor Ejdsell fick lämna efter matchstraff möblerade Färjestad om i laget.

Marcus Westfält fick plötsligt chansen mellan lagets offensiva spetsar och levererade direkt.

– Det var kul att få förtroendet, säger han.

Ett briljant tekniskt nummer från David Tomásek och Marcus Westfelt kunde påpassligt slå in returen. Sen var det Westfält tur att briljera med en millimeterprecis snurrpassning till Joakim Nygård som satte 4–3.

Dessförinnan hade han en passningspoäng på Joel Kellmans boxplay-mål och Marcus Westfält kunde lämna matchen i Jönköping som en av de stora segerorganisatörerna.

– Han har väldigt fina handleder, säger han om Tomásek och fortsätter:

– En stor tillgång för laget och en X-faktor inte många har. Vi har många som är duktiga på annat i spelet, men han är grym på att bryta mönster och göra det oväntade. Sen är Nygård den snabbaste spelaren i ligan, jag försökte få in den på ytan och den här gången träffade den bladet, säger Westfält ödmjukt.

Centern trivdes i den hårdare matchningen när Färjestad valde att spela på tre centrar och fyra ytterforwardspar.

– Vi kände att vi inte spelat vår bästa hockey än och hade en bra chans att vinna – men visst funkar det inte att ligga under i alla matcher. Men vi trodde på vår matchplan och lyckades vända, det bygger oss framåt ,vi vet att vi alltid har möjligheten att vända. Det fungerar inte att spela på tre centrar i alla matcher – men i går var det inga problem och det var kul att få förtroendet.

Hyllades av Nygård

Under sommaren pratade Westfält om hur han ännu en sommarträning skulle får honom att flytta fram positionerna. Så låter det också han gjort när man hör tränare och medspelare prata om honom.

I en intervju med TV4 Play efter matchen hyllade Joakim Nygård sin lagkamrat rejält.

– Han har tagit jättestora kliv. Blivit mycket kvickare och ett år äldre. Första säsongen i SHL är alltid svår, men han har blivit kvickare och starkare, han är väldigt nyttig för oss i boxplay och fem mot fem.

Joakim Nygård pekar i riktning mot Wästfält och tackar för passningen.
Joakim Nygård pekar i riktning mot Wästfält och tackar för passningen. Foto: CARL SANDIN

Westfält håller med och hoppas fortsätta sin utveckling.

– Om jag jämför med ett år sedan känner jag det verkligen, men också att det ska komma mer. Starten har inte varit superbra, men det är en lång säsong och jag ska fortsätta jobba hårt.

Var känner du att det finns mer utveckling?

– Skulle säga överallt. Jag vill vara en tvåvägscenter, en center som går att använda överallt både offensivt och defensivt. Sen vill jag få mer fart på rören och bli en trygg spelare, säger Westfält.

FBK-tränaren om matchstraffet och stjärntjecken som ytterforward: ”Gav oss spets”Åslund om säsongspremiären: ”Skönt att vara tillbaka, sen glömmer vi resten”

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrMarcus WestfältSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.