Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna trakasserade Rauf Ahmadi: ”Vill att hon ska få hjälp”

Publicerad:
”Jag har träffat såna här människor hela livet”, säger Rauf Ahmadi.
”Jag har träffat såna här människor hela livet”, säger Rauf Ahmadi. Foto: HP Skoglund

Plötsligt i somras blev islamska kulturföreningens ordförande Rauf Ahmadi kontaktad av en kvinna – och kort därefter började hon trakassera honom över sms.

Kvinnan, som är 30 år gammal, har tidigare dömts för att ha hotat bland annat en högt uppsatt socialdemokratisk politiker – bara efter att ha sett honom på bild i tidningen. Då valde tingsrätten att döma henne till tre månaders fängelse.

Nu har hon på nytt angripit människor som på ett eller annat sätt har inflytande i samhället. I somras fick Rauf Ahmadi, ordförande för den Islamiska kulturföreningen i Karlstad, en rad trista sms från kvinnan – som först hade ringt honom.

– Det här är en för mig okänd kvinna, jag har aldrig träffat henne förut. Hon ringde mig och sa bland annat att hon hade ringt runt till olika ledande personer, säger han till VF.

I samtalet ska hon bland annat ha klagat över muslimska barn, berättar han, och när han bad henne sluta ringa så började hon skicka sms istället. Där skrev hon bland annat att ”muslimer är smuts och skräp och ska brinna i helvetet” och hon kallade även honom för ”äckelmuslim” och ”muslimska horbög”.

Några av de sms som kvinnan skickade till Rauf Ahmadi. Bilder ur polisens förundersökning.
Några av de sms som kvinnan skickade till Rauf Ahmadi. Bilder ur polisens förundersökning.

Rauf Ahmadi kontaktade polisen och på onsdagen åtalades kvinnan, som är från de östra delarna av länet.

– För mig är det viktigt att hon får hjälp och att hon inte skadar andra människor. Jag har träffat såna här människor hela livet och fått ta emot hot och hat. Det har blivit lite normaliserat, tycker jag.

Kvinnan åtalas även för att ha trakasserat en katolsk präst i Stockholmsområdet – men hon nekar till brott i båda fallen. I förhör säger hon att hennes telefon kan ha blivit hackad.

– Folk har tillgång till min information och har då möjligheten att göra saker, har hon bland annat sagt.

Nu återstår att se vad tingsrätten säger den här gången. För Rauf Ahmadi fortsätter livet som vanligt.

– Vissa människor är inte normala utan det är bara att lämna vidare till polisen, säger han.

Artikeltaggar

ÅtalBrott, lag och rättFängelseIslamiska kulturföreningenKarlstadRauf Ahmadi

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.