Hoppa till huvudinnehållet

Cykelväg norr om E18 planeras tidigast 2034: ”Det har vi synpunkter på”

Publicerad:
Enligt remissutgåvan till regional cykelplan kommer det tidigast 2034 att finnas en cykelväg mellan Skutberget och Hultsberg. Det har Karlstads kommun synpunkter med tanke på utbyggnaden av nya verksamhetsområdet Eriksberg (fältet till höger om E18 i bilden).
Enligt remissutgåvan till regional cykelplan kommer det tidigast 2034 att finnas en cykelväg mellan Skutberget och Hultsberg. Det har Karlstads kommun synpunkter med tanke på utbyggnaden av nya verksamhetsområdet Eriksberg (fältet till höger om E18 i bilden). Foto: Mikael Lindblom

Tidigast 2034 planeras det för en cykelväg mellan Skutberget och Hultsberg.

Det rimmar illa med Karlstads kommuns utbyggnad av verksamhetsområdet Eriksberg.

– Region Värmland har kastat om vår prioritering. Det har vi synpunkter på, säger Anders Tallgren (S).

Region Värmland har skickat ut ett remissförslag på en regional cykelplan som åtminstone sträcker sig till 2041. I planen pekar regionen ut vilka cykelvägar som ska ges förtur i intervallen 2024-2033, 2034-2040 samt 2041 och framåt.

Inför remissutgåvan har Värmlands 16 kommuner ombetts att rangordna sina fem högst prioriterade cykelobjekt. Karlstad plitade ner sträckan Skutberget-Hultsberg (1,6 kilometer) och Vålberg-Lillerud (3,3 kilometer) som etta och tvåa.

Inget av alternativen finns med bland de åtta cykelvägar som Region Värmland ger förtur i intervallet 2024-2033. Det gör däremot sträckorna E18-Väserasta (500 meter) och Hynboholm-Stodene (2,1 kilometer).

– Vi förstår att det finns många andra objekt i Värmland, men det är rimligt att kommunens egen prioritering väger tungt. Nu är den omkastad, säger Anders Tallgren, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, och fortsätter:

– Det verkar som regionen inte har tagit hänsyn till framtida utveckling och byggplaner utan gått på hur det ser ut på platsen i dag.

I remissvaret noterar kommunen att underlaget till den regionala planen delvis bygger på data från 2018 och 2019.

Det framtida verksamhetsområdet norr om E18 i höjd med Ikea ska byggas ut i två etapper (Västra och Östra Eriksberg) och omfattar runt 30 hektar vardera. Cykelvägen är tänkt att löpa längs med väg 722.

Kommunen räknar med att börja gräva för gator, vatten och avlopp på Västra Eriksberg runt årsskiftet 2024/2025. Ett år senare ska de första företagen kunna sätta sina första spadar i marken.

– Vi ser Eriksberg som ett stort och viktigt verksamhetsområde dit vi vill kunna erbjuda ett hållbart resande, primärt för de som ska arbeta där men också för besökare. Det behövs kanske inte en cykelväg redan 2024 men i alla fall under den första tioårsperioden och gärna tidigt i den, säger Tallgren.

I remissutgåvan ligger en cykelväg mellan Vålberg och Lillerud i intervallet 2041 och framåt.

– Det är mycket på gång i Vålberg med badhus, bostadsbebyggelse och godshantering så vi vill gärna se infrastruktur där tidigare än så, säger Tallgren.

I sitt remissvar argumenterar kommunen för att den egna prioriteringsföljden också bör återspeglas i den regionala cykelplanen.

– Då blir det också lättare för oss att vara med som en medfinansieringspart, säger Anders Tallgren.

FAKTA

Prioriterade cykelvägar i den regionala planen i intervallet 2024-2033:

Karlstad, Hynboholm-Stodene (2,1 km)

Karlstad, Väse, E18–Rasta (0,5)

Torsby, Oleby-Frykenskolan (1,0)

Hagfors, Hagfors-Uddeholm (3,2)

Grums, Värmskog kyrka-Liljenäs (0,4)

Munkfors, Busstationen–korsning Munkerudsvägen (0,4)

Munkfors, Munkerudsvägen-Sunnevägen (0,3)

Hammarö, Lärkvägen-Hybelejvägen (0,2).

KÄLLA: Region Värmland

Artikeltaggar

Anders TallgrenE18EriksbergGång- och cykelvägKarlstadMiljöRegion VärmlandSamhälleVA

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.