Hoppa till huvudinnehållet

3,5 månad har gått – därför är de förstörda glasrutorna inte utbytta

Publicerad:
Elva rutor och två entrédörrar förstördes när en man tidigare i år gick loss på fasaden på Älvstranden bildningscentrum.
Elva rutor och två entrédörrar förstördes när en man tidigare i år gick loss på fasaden på Älvstranden bildningscentrum. Foto: Daniel Olausson

3,5 månad har gått sedan en man slog sönder elva stora fönster och två entrédörrar på ÄBC.

Än har de inte bytts ut.

Det var under sena kvällen en onsdag i slutet på maj som en man sågs gå loss på Älvstranden bildningscentrums mäktiga glasfasad, och han hann göra sönder elva stora glasrutor och två entrédörrar innan han gav sig.

Hagfors kommun var snabbt på plats för att inspektera skadegörelsen och fastighetschef Conny Meijer aviserade tidigt att det nog kommer ta sin tid att få rutorna utbytta.

Och nu, halvvägs in i september, står fasaden fortfarande sönderslagen.

– Vi har fått klartecken från försäkringsbolaget nu. Vi har skickat in offerter till dem och nu får vi gå vidare i våra kontakter med entreprenör, säger Conny Meijer.

Vad är det som har dröjt?

– Först ska vi få in begärda offerter från två olika entreprenörer som vi sedan ska skicka vidare till försäkringsbolaget. Sedan har det varit semestertider, och det drar så klart ut på det.

Conny Meijer vågar ännu inte lova när glasrutorna kan bytas ut, men hoppas åtminstone få det gjort innan det kallnar ute.
Conny Meijer vågar ännu inte lova när glasrutorna kan bytas ut, men hoppas åtminstone få det gjort innan det kallnar ute. Foto: Lisa Olaison

Han vågar sig inte på att gissa vad slutnotan eventuellt kommer att landa på, men uppskattar att bara materialet hamnar på runt en halv miljon kronor.

Vad har ni för tidsplan?

– Vi får till att börja med sätta oss ned med entreprenör för att komma fram med en tidsplan, men det är så fort det bara går. Det är bra om vi kan få det åtgärdat innan det blir kallt.

LÄS MER:

Artikeltaggar

Älvstranden bildningscentrumBostad och byggenConny MeijerHagforsSkadegörelseSkola och utbildning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.