Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna som drev massagesalong döms för koppleri

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna som drev en massagesalong i Karlstad har dömts till samhällstjänst och villkorlig dom för koppleri. Även en kund har dömt – för att ha köpt sexuella tjänster.

Det var våren 2022 som polisen uppdagade att det förekom sexhandel på en massagesalong i Karlstad. Nu har ägaren, en kvinna i 50-årsåldern, dömts för koppleri.

Kvinnan nekar till brott och har hela tiden sagt att hon inte hade vetskap om att anställda sålde sexuella tjänster. Det motsägs dock av en tidigare anställda som berättat att hon blivit tillsagd att onanera åt kunderna. Hon vägrade utföra avsugningar, och salongsägaren ska ha sagt att hon tyckte hon var dum som inte utförde sådana tjänster.

Hon ska ha jobbat tio timmar om dagen, sex dagar i veckan och fått ut mellan 7 000 kronor och 10 000 kronor i månaden.

Tingsrätten tror på den tidigare anställda, och ägaren till salongen döms till villkorlig dom och samhällstjänst i 120 timmar.

– Jag är nöjd med utfallet, jag är nöjd med att tingsrätten fällde henne och tycker i det stora hela att det är en bra dom, säger åklagare Per Svensson.

En av salongens kunder, en man i 55-årsåldern, döms till 50 dagsböter för köp av sexuell tjänst. Han har erkänt att han betalat 500 kronor för att bli avrunkad av en av salongens anställda.

Två andra av salongens kunder frikänns, den ena för köp av sexuell tjänst och den andra för försök till köp av sexuell tjänst och sexuellt ofredande.

– I de fallen får jag acceptera tingsrättens beslut. Jag tyckte att det fanns tillräckligt bra bevisning för att få dem fällda men utifrån tingsrättens resonemang så ser jag inte att jag har någon möjlighet att gå vidare till hovrätten, säger Per Svensson.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDagsböterKarlstadKoppleriOfredandeSexuellt ofredande

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.