Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningens mardröm – tvingades spela vidare skadad: ”Det var pinsamt”

Publicerad:
Per Frick skadade sig i mötet med Kalmar.
Per Frick skadade sig i mötet med Kalmar. Foto: JÖRGEN JARNBERGER

I underläge 0–3 genomförde Elfsborg fem tidiga byten hemma mot Kalmar.

Minuter senare skadade sig Per Frick – men spelade vidare ändå.

– Det var en av de sämre känslorna jag haft, säger han till Sportbladet.

Kilssonens IF Elfsborg befinner sig i toppen av allsvenskan med endast några omgångar kvar att spela. Den gångna omgången är dock något både klubben och Per Frick gärna vill glömma.

I ställningen 0–3 hemma mot Kalmar byttes 31-åringen in i halvtid i samband med ett kvartettbyte. 20 minuter senare genomförde Boråsklubben deras femte och sista byte – där Per Frick, endast minuter senare, skadade sig.

– Jag skulle täcka bollen vid något inkast och det högg till i höften. Jag misstänker att det är någon form av bristning. Jag vet inte, säger anfallaren till Sportbladet efter söndagens förlust.

I och med att samtliga byten redan hade genomförts, fanns det ingen möjlighet för Frick att bli utbytt.

– Det var en av de sämre känslorna jag haft här på Borås Arena.

”Pinsamt”

Att spelare får stå ut med och spela vidare trots krampkänning är vanligt förekommande. Däremot var det första gången han spelade vidare med den här typen av skadekänning.

– Det här var värre och med så lång tid kvar. Ahmed Qasem (mittfältare i Elfsborg) fick springa runt hela planen. Det var pinsamt för mig att stå där i mitten som någon slags gammal gubbe. Det var mentalt tufft för mig, säger Frick.

Värmlänningen utreds under måndagen, eventuellt med en MR-undersökning.

Toppskiktet av allsvenskan består numera av Malmö etta, Elfsborg tvåa och Häcken trea – med poängställningen 49, 48 och 47.

Artikeltaggar

AllsvenskanFotbollIF ElfsborgPer Frick

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.