Hoppa till huvudinnehållet

Studenterna tar över isen – ny festival i Löfbergs arena: ”Otroligt tryck”

Publicerad:
Genrebild publik på Nöjesfabriken Foto: Tommy Andersson

På lördag fylls FBK:s hemmaarena med festande studenter i stället för hockeyspelare när studentkårens nya festival går av stapeln.

– Vår vision är att kårfestivalen bli något man årligen ser fram emot, säger Anna Larsson på Karlstad studentkår.

Karlstads studenter bjuds in till Löfbergs arena för att festa på ett helt nytt sätt när en ny festival har premiär.

Anna Larsson är studiesocialt ansvarig på Karlstad Studentkår.

– Det är ett nytt koncept. Tanken är att det ska komma årligen och att vi ska rikta oss bättre till alla studenter, alla ska kunna vara med. Det blir en återträff efter nollningen med föreningar och vänner, säger hon.

Anna Larsson, studiesocialt ansvarig på Karlstad studentkår.
Anna Larsson, studiesocialt ansvarig på Karlstad studentkår. Foto: Karlstad studentkår

På festivaldagen kommer tre olika barer förvandlas efter tre olika teman. Det blir schlager, epadunk och collegetema. Inredning och aktiviteter kommer att anpassas efter rummets specifika tema, och det är en del att rodda med inför helgen.

– Vi gör det tillsammans med Great event och får jättebra hjälp från dem, men det är mycket vi vill sätta vår egen prägel.

Främst riktar sig festivalen till studenter, men alla studenter får ta med sig en kompis som inte studerar på universitetet. I skrivande stund är över 1000 biljetter sålda.

– Det har varit ett otroligt tryck, så vi har släppt 1000 till, säger Anna Larsson.

Både mat och dricka kommer kunna köpas på plats och kvällens huvudattraktion är musik- och humorgruppen De vet du.

– Vår vision är att det ska bli ett superlyckat evenemang och att kårfestivalen bli något man årligen ser fram emot. Det ska bli en ”get together”. Jag hoppas studenterna är peppade på att vara med, så att vi successivt kan bygga vidare till kommande år.

Det låter som en dyr historia, att hyra både Löfbergs arena och De vet du?

– Vi vill ge tillbaks till våra medlemmar, det är därför vi gör det här. Vi ser det som en investering och det är kul att vi kan skapa roliga evenemang för våra medlemmar, säger Anna Larsson.

Artikeltaggar

EvenemangFestivalerKarlstadLöfbergsNöje/KulturStudentenStudenter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.