Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnfylld upplaga av värmländska elittävlingen – här sänds det

Publicerad:
Petter Northug återvänder till Värmland. Foto: Helena Karlsson

Det blir SVT och norska NRK som sänder Klarälvsloppet 2023.

Och likt tidigare år består startfältet av flera stjärnnamn.

1 oktober går starkskottet för Klarälvsloppet 2023.

Från Uddeholm till Karlstad, en sträcka på 90 kilometer, är vad elitidrottarna har att göra med när Sveriges längsta rullskidlopp knackar på dörren.

Tv-sändningen, det står SVT och NRK för.

– Det här blir en perfekt uppvärmning inför vintersäsongen. Vi tror att publiken kommer uppskatta att se många av vinterns största stjärnor tävla mot varandra, säger SVT:s sportchef Max Bursell i ett pressmeddelande.

Det blir en salig blandning med landslagsdeltagare från både längdskidor och skidskytte. Årets startfält består av herråkare som:

Emil Persson, Alvar Myhlback, Petter Stakston, Andreas Nygaard, Johan Hoel, Max Novak, Oskar Kardin, Karstein Johaug, Stian Hoelgaard samt Petter Northug.

Detta kryddas med William Poromaa, Calle Halfvarsson och Marcus Grate.

– Målet har från början varit att lyfta fram detta fantastiska rullskidlopp ut i SVT samt vidare till NRK och nu har vi äntligen uppnått det vilket givetvis känns helt overkligt bra, säger Klarälvsloppets vd Glenn Olsson.

I damklassen kommer även där ett koppel av intressanta namn:

Ida Dahl, Silje Øyre Slind, Anniken Gjerde Alnes, Jenny Larsson, Hanna Lodin, Karolina Hedenström och Linnea Johansson. Inte minst värmländskan Mona Brorsson.

Addera dessa deltagare med flera hundra motionärer som också ska ta sig an sträckan.

– Värmland har en stark skidskyttetradition och har fostrat Olympiska Mästare som Linn Persson och Mona Brorsson. Vi ser väldigt positivt på idén om att skapa ett evenemang med skidskytte som en del av Klarälvsloppet, vilket ger oss möjlighet att locka fler ungdomar till vår idrott i en redan stark och viktig region, säger Svenska Skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip.

Artikeltaggar

KlarälvsloppetMona BrorssonPetter NorthugSkidskytte

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.