Hoppa till huvudinnehållet

Shewaz gör kometkarriär – prisas som en av världens bästa: ”Känns overkligt”

Publicerad:
Shewaz är chef på två restauranger i Karlstad. Foto: Tommy Andersson

Karlstadtjejen Shewaz Nawrozy började sin resa på McDonalds för snart åtta år sedan.

I dag är hon restaurangchef och har nyligen utsetts till en av företagets bästa – i hela världen.

– Det är ingenting som jag har haft tanken på ska hända, säger hon.

När gymnasietiden närmade sig sitt slut ville Shewaz Nawrozy ha ett sommarjobb. Hon sökte till McDonalds i Karlstad och fick säsongsjobbet.

– Tanken var att jag skulle börja studera på universitetet efter sommaren, jag sköt på den planen och fortsatte jobba här istället. Jag hade bra kollegor och tyckte det var kul att jobba och träffa nya människor, säger hon.

Och även från arbetsgivarens håll var man nöjd med Shewaz Nawrozy, som skickades på utbildning för att bli skiftledare. Men det slutade inte där, utan hon fick också utbilda sig vidare till restaurangchef.

När det var dags att axla mer ansvar i restaurangen tog hon även tag i studierna och påbörjade utbildningen till förskollärare. Heltidsjobb kombinerades med heltidsstudier.

– Det var tufft ibland. En utmaning. Det gällde att planera. Jag pluggade efter jobbet och på de dagar jag inte jobbade. Det fanns inte många lediga dagar, men ändå tycker jag jag har hunnit med att göra annat som jag vill också. Jag vet själv inte hur det har gått ihop sig.

Får ta emot pris i Barcelona

För sitt gedigna arbete har Shewaz Nawrozy nyligen fått reda på att hon har utsetts till en av McDonalds bästa restaurangchefer – i hela världen.

Priset delas ut till en restaurangchef vars restaurang överträffar kundernas förväntningar och där siffrorna ser bra ut under en längre tid. Restaurangen ska visa stora framsteg.

När Shewaz fick höra om utmärkelsen var hon lurad till huvudkontoret i Stockholm i tron om att hon skulle spela in en reklamfilm.
När Shewaz fick höra om utmärkelsen var hon lurad till huvudkontoret i Stockholm i tron om att hon skulle spela in en reklamfilm. Foto: Tommy Andersson

Vartannat år har McDonalds konvent och delar ut olika priser. Då kommer Shewaz Nawrozy få gå upp på scen framför kollegor från hela världen och ta emot sin utmärkelse, i Barcelona.

– Det känns overkligt. Det är ingenting som jag har haft tanken på ska hända, så det är väldigt kul.

Drömmer om en egen restaurang

Det roligaste med hennes jobb säger hon är att få utbilda och lära andra. Teamet och medarbetarna är viktiga, och hon menar att de är viktiga.

– Jag försöker alltid hjälpa personalen, och då hjälper de mig också.

I början trodde hon inte att det här med att leda skift och bestämma skulle vara för henne.

– Men när jag kom in i det så satte jag nya mål. Jag vill komma längre hela tiden, och vill komma längre än restaurangchef. Kanske driva eget någon gång. Det vore kul.

Artikeltaggar

BarcelonaKarlstadMcDonaldsRestaurangerSkola och utbildningStockholmStudierUtbildningUtmärkelser

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.