Hoppa till huvudinnehållet

EM-silver till juniorer från Crusaders

Publicerad:
Carlstad Crusaders hade flera spelare med i JEM-finalen mot Österrike.
Carlstad Crusaders hade flera spelare med i JEM-finalen mot Österrike. Foto: Från Carlstad Crusaders Facebooksida

Sveriges herrlandslag i fotboll fick stryk av Österrike i EM-kvalet. Det samma hände amerikanska fotbollens herrjuniorer i lördagens EM-final.

Carlstad Crusaders hade hela nio spelare i truppen och åtta i startuppställningen på Behrn Arena i Örebro. Det handlade om Anton Jansson (H), Tolga Andersson (OL), Nils Mollstedt (OL), Axel Nykvist (OL), Lucas Hedberg (DL), Filip Roth (LB), Edward Anshelm (DB) och Erik Kyrk Gere (DB).

Utgångsläget var allt annat än enkelt. Österrike hade inte förlorat en landskamp på juniorsidan på 15 år och vunnit de fyra senaste mot Sverige, varav två raka EM-finaler. I den första, 2019, blev det stort nederlag, men efter bara tre poängs förlust förra året i Wien fanns ändå hoppet.

Det släcktes dock ganska snabbt. Gästerna dominerade från start och vann till slut rättvist med 42–24, efter 28–3 i halvtid.

”Gårdagens EM-final blev inte vad vi hoppats på och drömt om. Vi gratulerar Österrike till ett välförtjänt EM-guld! Men det blev trots allt ett svenskt EM-silver i amerikansk fotboll för herrjuniorer och en häftigt upplevelse inför 1 241 åskådare”, skriver svenska förbundet på sin Facebooksida.

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad CrusadersLandskampÖrebroÖsterrikeWien

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.