Hoppa till huvudinnehållet

Efter beslutet – ett steg närmare LSS-verksamhet och seniorboende för 118 miljoner

Publicerad:
Hammarö kommun överväger att köpa de två bortre byggnaderna i Gunnarskärsgården. Ett steg på vägen togs under måndagens kommunstyrelse. Foto: Värmlands Folkblad

Hammarö kommun är intresserade av att göra seniorboende och LSS-verksamhet av Gunnarskärsgården. Vid måndagens kommunstyrelse godkändes underlaget.

– Nu återstår att ta ställning till om vi ska köpa fastigheterna, säger Solweig Gard (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hammarö kommun överväger att köpa loss två byggnader i Gunnarskärsgården som i dag ägs av det kommunala bostadsbolaget Hammarö bostäder. Tjänstemän har gjort en förstudie på vilka verksamheter som skulle kunna bedrivas i fastigheterna. Där framkom även att den totala kostnaderna för renovering och ombyggnad skulle landa på drygt 118 miljoner kronor.

Den höga prislappen gjorde att politiken i Hammarö bad tjänstemännen att kontrollera förstudien ännu en gång och lämna en återrapport. Under måndagen behandlades den av kommunstyrelsen.

– Det var ett tillräckligt bra underlag att ta ställning till. Vi var helt överens om att godkänna förstudien inför ett eventuellt köp, säger Solweig Gard.

Hur gick diskussionen?

– Att 118 miljoner kronor är mycket pengar. Men vi behöver lokaler och att bygga nytt blir ännu dyrare, säger Gard.

Beslut innan jul

Huruvida kommunen ska köpa fastigheterna kommer att avgöras i kommunfullmäktige.

– Jag tror inte att vi hinner ta upp det i oktober eller november. Det lutar mot att det blir ett beslut i december, säger Solweig Gard.

Solweig Gard (S), kommunstyrelsens ordförande. säger att ett beslut väntas tas i december.
Solweig Gard (S), kommunstyrelsens ordförande. säger att ett beslut väntas tas i december. Foto: Håkan Strandman/Arkiv
Här kan det bli seniorboende och LSS-verksamhet – för 118 miljoner: ”Mycket pengar”

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterHammaröKommunfullmäktigeKommunstyrelsenSocialdemokraternaSolweig Gard

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.