Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors tryckte på för kvittering – då valde Nordfeldt att lägga sig ner: ”Smart”

Publicerad:
Tobias Solberg kan känna igen sig i Kristoffer Nordfeldt. Foto: EMMA WALLSKOG

I samband med Degerfors forcering uppstod ett skadeavbrott på AIK-målvakten Kristoffer Nordfeldt.

Något Tobias Solberg flinade åt efter matchen.

– Han har varit med länge så kroppen är sliten, säger Degerforstränaren.

I 19:e minuten var AIK nära 1–0, efter att Bersant Celina fick avsluta fritt i straffområdet. Men en kastandes Joe Gyau räddade i stället ett givet mål.

Samme Degerforsytter tappade sedan förstastolpen när Stockholmarna, 13 minuter senare, tog ledningen genom Alexander Milošević.

– Vi behöver dels vara tuffare i den duellen, sen blev han absolut lite överförflyttad. I de bästa av världar står vi inte en halvmeter utanför målet och försöker täcka, utan att vi kommer in och får undan den, säger Tobias Solberg efter förlusten.

Degerfors gick på halvtidsvila i 0–1-underläge med förhoppningen att kunna vända på matchen. När värmlänningarna sedan var på väg att på allvar jobba sig in i matchen, valde Kristoffer Nordfeldt att lägga sig ner med 30 minuter kvar.

– Jag tror han var skadad, jag tror det var något med muskeln. Jag vet inte, det var medicinska teamet som tog hand om honom, säger AIK-tränaren Henning Berg på presskonferensen.

Tobias Solberg flinar och ger sedan sin syn på situationen:

– Han (Nordfeldt) har varit med länge så kroppen är sliten. Jag vet inte om han har ont men det händer ju ibland och hör till också. Det vet jag med. VI hade någon spelare som också fick ont.

Douglas Bergqvist var säkerheten själv i Degerfors försvarslinje.
Douglas Bergqvist var säkerheten själv i Degerfors försvarslinje. Foto: EMMA WALLSKOG

En annan rutinerad spelare är Degerforsbacken Douglas Bergqvist.

– Han är smart, han vet vad han gör och vi var också medvetna om det. Det är vad det är, men det är klart att det förstörde lite för oss, säger 30-åringen.

Nedflyttningsplats

Som så många matcher förr var Degerfors okej – och stundtals bra – i två tredjedelar av planen. Men bollen ville återigen inte in.

– Vi behöver bli mer beslutsamma och tydliga i vad vi vill komma åt. Vi behöver även bli farligare i de ytor som målen görs i. Vi är som sagt bra i de andra delarna, men det vinner man inga matcher på. Vi behöver inte alltid göra situationerna så avancerat, menar Solberg och fortsätter:

– Vi får inte bollen på mål och skjuter en amerikansk fotboll tre gånger i rad. Efter det dödar AIK matchen med 2–0.

Det gör att Degerfors med sju omgångar kvar ligger på nedflyttningsplats på 23 poäng. På samma antal poäng, men med bättre målskillnad, ligger Sirius.

Upp till säker mark skiljer det nu två poäng, där AIK för tillfället befinner sig.

– Det är inte så mycket att tänka på med sju omgångar kvar. Vi har Malmö härnäst som väntar, tankarna sträcker sig inte länge än så. Vi behöver förbereda oss på den matchen, jobba hårt för att återhämta oss. Det kommer bli en tuff match då också. Vi ska upp på hästen igen och förhoppningsvis göra saker lite bättre, avslutar Dif-tränaren.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.